|

22 000 svenska romaner ska digitaliseras

NyhetsbildZoom
Alla romaner som skrivits på svenska under perioden 1945–1989 kommer att digitaliseras i ett nytt forskningsprojekt. Foto: Henrik Montgomery/TT/Arkiv
Alla svenska romaner som getts ut mellan 1945–1989 ska digitaliseras för att kunna analyseras i ett nytt forskningsprojekt, rapporterar Biblioteksbladet i Sverige.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är den svenska välfärdsstaten som ska analyseras utifrån faktorer som politik, medier och kultur. I projektet ingår att göra analyser av statliga offentliga utredningar, dagstidningar samt romaner från perioden.

Romanerna kommer dock inte att bli tillgängliga för allmänheten i första skedet, men enligt forskarna hoppas man att det ska öppna upp för att kunna göra böckerna tillgängliga för alla i framtiden.

Projektet är ett samarbete mellan Umeå universitet och Kungliga biblioteket i Stockholm.

Kommentarer
|

Senni Pakanen från Karleby tävlar i "The Voice of Finland": "Det är en fantastisk erfarenhet"

Nyhetsbild
Senni Pakanen valde att sjunga en sång som hon sjungit tidigare och som betyder mycket för henne, "Sun särkyä anna mä en". Foto: Saku Tiainen
Senni Pakanen har stått på scen och sjungit inför publik många gånger förr. Men att göra det i "The Voice of Finland" var något alldeles extra.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan