|

KD-topp om Centern: Quislingar

NyhetsbildZoom
Sara Skyttedal. Arkivbild. Foto: Per Groth/TT
Kristdemokraternas toppnamn till Europaparlamentet Sara Skyttedal kallar Centerpartiet "Quislingar" efter regeringsbeskedet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Klåpare. Bedragare. Quislingar", skriver Skyttedal på Twitter följt av "Vi glömmer aldrig", och sedan lägger hon till en bild på Annie Lööfs (C) valaffisch.

På en presskonferens som KD-ledaren Ebba Busch Thor höll efter beskedet från C om att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister, så kommenterade Busch Thor Skyttedals inlägg.

– Jag förstår känslan utav besvikelse, den har jag själv, men jag tycker det är olämpliga ordval.

Hon ville inte utveckla sina kommentarer närmare. Quisling blev 1940 ett begrepp för landsförrädare, uppkallat efter en norsk politiker som under andra världskriget samarbetade med den nazistiska ockupationsmakten.

– Jag tycker det är olämpligt och det finns andra ordval som är betydligt bättre i det läget, och en del av dem har jag presenterat här i dag, säger Ebba Busch Thor.

Själv använde hon sig av ord som att hon var besviken och kände sorg över utvecklingen. Men Sara Skyttedal tänker inte backa från sitt uttalande. Till P4 Östergötlan d säger hon att hon inte ångrar sig.

– Jag brukar inte ångra så mycket i mitt liv.

Kommentarer
|

Klart för omröstning om Löfven – vänstern stoppar inte regeringsplanen

Nyhetsbild
Talmannen Andreas Norlén meddelar att han tänker nominera Stefan Löfven (S) till statsminister. Foto: Jessica Gow/TT
Allt är nu klart för att S-ledaren Stefan Löfven ska kunna väljas till ny statsminister i slutet av veckan. Vänsterpartiet har gett grönt ljus för en S-MP-regering med stöd av Centerpartiet och Liberalerna.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Jakobstads stadsplanearkitekt slutar

JAKOBSTAD. Pekka Elomaa har bara sju arbetsdagar kvar som stadsplanearkitekt i Jakobstad. Efter drygt 6 år på posten slutar han officiellt i början av februari.

Nyhetsbild
Lokalt

Mässlingsnotan klar: "Hellre skulle vi gjort andra saker för pengarna"

JAKOBSTAD På Malmska kostade mässlingsutbrottet närmare 50 000 euro. För kommunerna tillkommer ännu kostnader för patienter som vårdades på sjukhuset i Karleby.

Nyhetsbild
Ekonomi

Bengt Kronqvist: Många Amerägare i Jakobstadsregionen

JAKOBSTAD. Bengt Kronqvist uppskattar att det finns hundratals lyckliga Amerägare i Jakobstadsregionen som i mars får ett stinnare bankkonto när bolaget blir uppköpt från börsen. Själv är Jakobstadsbon en av dem.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan