|

KD-topp om Centern: Quislingar

NyhetsbildZoom
Sara Skyttedal. Arkivbild. Foto: Per Groth/TT
Kristdemokraternas toppnamn till Europaparlamentet Sara Skyttedal kallar Centerpartiet "Quislingar" efter regeringsbeskedet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Klåpare. Bedragare. Quislingar", skriver Skyttedal på Twitter följt av "Vi glömmer aldrig", och sedan lägger hon till en bild på Annie Lööfs (C) valaffisch.

På en presskonferens som KD-ledaren Ebba Busch Thor höll efter beskedet från C om att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister, så kommenterade Busch Thor Skyttedals inlägg.

– Jag förstår känslan utav besvikelse, den har jag själv, men jag tycker det är olämpliga ordval.

Hon ville inte utveckla sina kommentarer närmare. Quisling blev 1940 ett begrepp för landsförrädare, uppkallat efter en norsk politiker som under andra världskriget samarbetade med den nazistiska ockupationsmakten.

– Jag tycker det är olämpligt och det finns andra ordval som är betydligt bättre i det läget, och en del av dem har jag presenterat här i dag, säger Ebba Busch Thor.

Själv använde hon sig av ord som att hon var besviken och kände sorg över utvecklingen. Men Sara Skyttedal tänker inte backa från sitt uttalande. Till P4 Östergötlan d säger hon att hon inte ångrar sig.

– Jag brukar inte ångra så mycket i mitt liv.

Kommentarer
|

Björn attackerade orienterare

Nyhetsbild
En annan björn. Arkivbild. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix/TT
En man som orienterade råkade under lördagskvällen hamna mellan en björnhona och hennes unge i Ovanåkers kommun i Hälsingland, enligt polisen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan