|

Jobb och jämlikhet ska ge ANC valskjuts

NyhetsbildZoom
Anhängare till ANC på Moses Mabhida-stadion i Durban där president under lördagen där Cyril Ramaphosa hållit ett tal som markerar starten på regeringspartiets valkampanj.
Nya jobb, starkare tillväxt och minskad ojämlikhet mellan vita och svarta. Med de löftena sparkar Sydafrikas president Cyril Ramaphosa igång regeringspartiet ANC:s kampanj inför parlamentsvalet i maj.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Valet blir ett prov på om den nye presidenten – som tillträdde i februari sedan den mångårige ledaren Jacob Zuma pressats att avgå – lyckas vända ett vikande stöd för regeringspartiet. ANC har styrt landet sedan slutet på apartheid 1994 men har med åren fått se sin majoritet krympa.

Korruptionsskandaler och en haltande ekonomi under Zumas nio år vid makten har bidragit till tappet.

– I centrum för vårt valmanifest står en plan för att skapa många nya jobb och se till så att alla arbetare kan försörja sig på en värdig nivå, säger Ramaphosa i ett tal inför tusentals anhängare på Moses Mabhida-stadion i Durban.

Presidenten har tillsammans med andra partitoppar rest runt i Zumas hemprovins KwaZulu-Natal i veckan för att försöka visa upp en bild av enighet, trots djup splittring inom partiet, där en Zumalojal falang fortsätter att ha stort inflytande.

Kommentarer
|

Märklig Google-översättning förbryllar

Nyhetsbild
Googles översättningsprogram har översatt ordet "bekymrad" till "glad" på kinesiska. Arkivbild. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT
Mitt under dagar av intensiva protester har flera användare på sociala medier i Hongkong reagerat på en motsägelsefull översättning i tjänsten Google translate. Felet väcker frågor om Fastlandskinas försök att slå ned på kritik mot dess politik.

Mest läst senaste veckan