Studerande vid Novias utbildning inom el- och automationsteknik i Vasa har samarbetat med Solving bland annat genom lärdomsprov. Inom Novias projektverksamhet har också samarbete gjorts.

– Våra produkter är fullproppade med teknologi, största delen av våra anställda är tekniska experter inom olika områden, för oss är det därför oerhört viktigt med kunniga ingenjörer. Många av våra anställda har studerat vid Novia, därför väljer vi att stöda ingenjörsutbildningen, säger Peter Björk, vd på Solving, i ett pressmeddelande. 

 – Det är fint att våra alumner uppskattas. Våra studerande är eftertraktade och vi arbetar för att kunna tillfredsställa den stora efterfrågan på arbetsmarknaden. Vi är glada för stödet från Solving som är en stark aktör i regionen, säger Örjan Andersson, vd och rektor på Yrkeshögskolan Novia.

 Novia erbjuder just nu fördjupande studier inom teknikområdet via två engelskspråkiga masterutbildningar Automation Technology och Industrial Management and Engineering. De båda utbildningarna förutsätter avlagd ingenjörs- eller annan lämplig examen samt tre års arbetserfarenhet. 

Donationen gjordes inom ramen för Novias medelinsamlingskampanj.