|

Bianca Ingrosso om hatet: Jag får kritik för allt jag gör

Bianca Ingrosso slutade blogga efter alla hatkommentarer. "Det blev ett självskadebeteende att gå in och läsa allt", säger hon. Zoom
Foto: Marc Femenia/TT

Bianca Ingrosso slutade blogga efter alla hatkommentarer. "Det blev ett självskadebeteende att gå in och läsa allt", säger hon.

Som en av huvudpersonerna i "Wahlgrens värld" blev Bianca Ingrosso tv-stjärna nästan över en natt. Men kändisskapet har en baksida.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nyligen blev näthatet mot henne för mycket.

– Jag får hat och kritik för allt jag gör, säger hon.

Det var för en månad sedan som Bianca Ingrosso bestämde sig för att sluta blogga. Bloggen har hon haft i åratal, men efter framgångarna för tv-framgångarna strömmade hatkommentarerna in som aldrig förr.

– Jag är ju bara 24 år och allt har gått väldigt fort. Jag gick från att vara någon som folk kanske inte hört talas om till någon som varenda människa i det här landet ska tycka saker om. Jag får hat och kritik för allt jag gör, säger hon.

Annons
Till slut blev det för mycket.

– Jag har inte riktigt frågat hur man gör när man tar emot kritik. I vintras blev det mer än någonsin och det blev ett självskadebeteende att gå in och läsa allt, säger hon.

Bianca Ingrosso har aldrig ryggat för att dela med sig, varken för tv-tittarna eller följarna i sociala medier. Familjebråk, ätstörningar och uppbrottet från pojkvännen nyligen, allt har skett inför öppen ridå. Men att göra det på så många ställen samtidigt blev en överdos, tror hon.

I "Wahlgrens värld" är hon dock fortfarande mån om att visa precis allt – utan omtagningar eller påhittade situationer.

– Jag har aldrig tagit bort något som jag har gjort, säger hon.

– Nej, men jag har tagit bort saker som du har gjort, säger mamma Pernilla Wahlgren.

Någon som däremot inte är helt bekväm i inför tv-kamerorna är Benjamin Ingrosso. I höstas avslöjade artisten att han inte tycker om hur han framställs i programmet.

Den utlösande faktorn var ett omtalat gräl som familjen hade i en husbil på en serpentinväg i Italien, tror Pernilla Wahlgren. 

– Alla blev ju stressade och arga, men han är nog inte lika bekväm med realitygrejen som vi andra. Därför ska han heller inte behöva vara med om han inte vill, säger hon.

Nyligen hade programmets femte säsong premiär, och än så länge finns inga planer på att tagga ner.

– Responsen och kärleken vi har fått har varit över all förväntan. Sedan finns det såklart de som inte tål oss, men inte kan sluta titta ändå. Men vare sig du skrattar åt oss eller med oss kan vi bjuda på det, säger Pernilla Wahlgren.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Torypartiet går mot en klar majoritet - väntas få hela 368 mandat

Det verkar som om Boris Johnson skulle vinna valet med rejäl marginal.
Foto: Tolga Akmen/Lehtikuva/AFP

Det verkar som om Boris Johnson skulle vinna valet med rejäl marginal.

Konservativa partiet ser ut att bli mycket större och säkra en majoritet i det brittiska valet. Vallokalsundersökningar tyder på att Boris Johnsons plan går i lås.

Mest läst senaste veckan