I en match där de flesta förväntade sig att Lepplax skulle bärga tre poäng åkte man istället på stryk mot tabellens jumbo He-Ki. Hemmalaget, som innan fredagens match endast bärgat en fullpoängare och totalt två segrar under säsongen, stod för en riktig skrällinsats trots att man förlorade skottstatistiken med klara 47-29.

Inledningsvis såg det bra ut för Lepplax som hade ledningen med 1-2 efter första perioden. Men i andra perioden rasade laget ihop och låg under med 5-3 inför den sista perioden. En av orsakerna till dagens förlust var Lepplax misslyckande i det numerära underläget där man släppte in tre mål på fyra underlägen.

Trots att laget fick hopp om en vändning när Lars Östman reducerade i början av tredje perioden till 5-4 så kom man inte närmare utan hemmalaget satte spiken i kistan med två mål under matchens sista tre minuter.

Lepplax kom till matchen med decimerat manskap, speciellt på backsidan men man hade en debutant i målet i form av Elias Lindvall som hade en mindre lyckad afton med sju insläppta mål. Laget får dock snabbt möjlighet att revanschera sig när man på söndag tar emot Virkiä.

I: 06.01, 1-0 Rami Tyyvi (Deniss Martjusovs, Rami Ronkanen), 08.42, 1-1 Joachim Sundsten (Joakim Lindqvist), 15.13, 1-2 Jens Östman (Lars Östman, Emil Mattsson)
II: 23.01, 2-2 Miika Panu (Tyyvi, Jani Halmesmäki) NÖ, 33.42, 3-2 Olli Perttu (Ronkanen), 35.35, 3-3 Sundsten (Jonas Fagerudd, Fredrik Borgmästars), 37.20, 4-3 Tomi Mäkelä (Martjusovs, Roope Hautamäki), 38.49, 5-3 Mikko Kojola (Perttu, Tyyvi) NÖ
III: 46.25, 5-4 Lars Östman (Johannes Lindgren), 57.03, 6-4 Hautamäki (Matti Alapiha) NÖ, 58.53, 7-4 Joonas Isoluoma (Perttu, Tyyvi)
Målvakter: Ville Autio, He-Ki, 43 (16+13+14) räddningar, Elias Lindvall, IFK Lepplax, 22, (8+8+6) räddningar
Utvisningar: He-Ki 1x2, IFK Lepplax 4x2. Publik: 105