|

Kanye stämmer Jay-Z:s skivbolag

Jay-Z och Kanye West. Arkivbild. Zoom
Foto: Matt Sayles/AP/TT

Jay-Z och Kanye West. Arkivbild.

Kanye West stämmer Jay-Z:s tidigare skivbolag Roc-A-Fella och dess moderbolag Def Jam för utebliven upphovsrättsersättning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Därmed stämmer West det skivbolag som lanserade honom i början av karriären som hiphopartist.

Hur mycket pengar det rör sig om är inte känt, men enligt stämningsansökan som People tagit del av slår West fast att han återupplivade Jay-Z:s karriär då han producerade och skrev flera låtar på hyllade "The blueprint" 2001.

West har även lämnat liknande stämningskrav gentemot musikförlaget EMI Publishing.

Roc-A-Fella bildades 1995 av bland andra Jay-Z. 2004 gav bolaget ut Kanye Wests Grammybelönade soloalbum "The college dropout".

Annons
2011 släppte West och Jay-Z gemensamma albumet "Watch the throne".

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Så skriver brittiska tidningar om ödesvalet

Boris Johnson i en glödlampa eller Jeremy Corbyn bland åskmoln. Tabloiderna står för de allra mest klara åsikterna inför det brittiska valet.
Foto: Malin Jansson / TT

Boris Johnson i en glödlampa eller Jeremy Corbyn bland åskmoln. Tabloiderna står för de allra mest klara åsikterna inför det brittiska valet.

Boris Johnson i en glödlampa som illustration för en ljusnande brittisk framtid. Eller Jeremy Corbyn bland åskmoln och nattsvart himmel. Så speglar en av de brittiska tidningarna valkandidaterna.

Mest läst senaste veckan