Pedersöreklockan till Tommy Olin

Tommy Olin får Pedersöreklockan 2018. Zoom
Foto: Kenneth Myntti

Tommy Olin får Pedersöreklockan 2018.

Tommy Olin är årets kulturpristagare i Pedersöre.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tommy Olin får Pedersöreklockan 2018 för sitt föreningsengagemang och för sitt arbete med att dokumentera det lokala kulturarvet i Pedersöre. 

Tommy Olin har satsat mycket av sin tid i föreningarna Fagerbacka fäbodsställe, Pedersöre Teater, Samarbetsgruppen för de lokalhistoriska arkiven i Pedersöre och Jakobstadsnejdens släkt- och bygdeforskare. Olin har också skrivit en doktorsavhandling om förutsättningarna för företagsamheten i Purmo och en rad skrifter med lokalhistorisk koppling. Till professionen är han vd för Purmo andelsbank. 

"Att jag får ett samhälleligt erkännande innebär att det som jag har gjort inte är helt bortkastat."

 
Olin tycker priset är hedrande.

– Allt kulturarbete är i princip talkoarbete och jag har aldrig tänkt att jag ska tjäna något på den tid jag lägger ner. Att jag får ett samhälleligt erkännande innebär att det som jag har gjort inte är helt bortkastat, säger Olin i ett pressmeddelande från Pedersöre kommun.
Annons

Förutom doktorsavhandlingen och de historiska skrifter som Olin har producerat är han också manusförfattare. I den rollen debuterade han 2017, när han skrev sommarpjäsen Frihetsdrömmar som spelades på Åliden under Finlands jubileumsår.

Pedersöreklockan delas ut av Pedersöres kultur- och idrottsnämnd och ges till en aktör som gjort betydande insatser inom något av kulturens områden och öppet och aktivt delat med sig av sina kunskaper. Tommy Olin tar emot utmärkelsen i samband med kulturbyråns evenemang ”Vintermingel” i kulturhuset Ax på onsdagskvällen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Unogrillen har öppnat vid Mysinge – full rulle redan från start

Naphakan Lindén och Lilian Ojalammi driver Unogrillen vid Mysinge tillsammans. De har båda gott om erfarenhet från restaurangbranschen sedan tidigare.
Foto: Jonas Brunnström

Naphakan Lindén och Lilian Ojalammi driver Unogrillen vid Mysinge tillsammans. De har båda gott om erfarenhet från restaurangbranschen sedan tidigare.

I måndags öppnade Unogrillen sin burger- och pizzarestaurang samt kafé vid Mysinge. Det blev en lite senare öppning än planerat, men det har varit full rulle redan från dag ett.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan