|

Svenska landslagssimmare med på bombhotat flygplan

Simon Sjödin. Zoom
Foto: Christine Olsson/TT

Simon Sjödin.

Flera svenska landslagssimmare – samt ex-stjärnan Therese Alshammar – var ombord på ett flygplan som efter bombhot tvingades landa på Arlanda.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Planet från flygbolaget Norwegian var på väg till Nice, dit de svenska simmarna skulle för en tävling som startar på fredag och ett träningsläger.

– Man tänker det värsta tänkbara. Jag tänkte direkt på fotbollsspelaren i Nantes (Emiliano Sala) som störtade med planet i Engelska kanalen. Det var läskigt, säger OS-simmaren Simon Sjödin till Expressen.

Svenska simförbundet bekräftar att en grupp på ungefär tio personer som var med på planet, men vill av integritetsskäl inte uppge vem.

– Men det verkar inte vara någon fara med dem, jag har pratat med dem. De har fått lämna planet och är på terminalen, säger Anna Hammar, pressansvarig på Svenska simförbundet, till TT.

Annons
Enligt Expressen var även landslagstränaren Johan Wallberg och tidigare simstjärnan Therese Alshammar med på planet. Sarah Sjöström var däremot inte med planet, bekräftar hennes agent för TT.

Planet lyfte klockan 10.09 och tvingades landa på Arlanda klockan 11.14. Passagerarna fick inledningsvis stanna kvar på planet.

Landslagssimmarna hoppas komma i väg till Nice senare under dagen.

– Vi hoppas på att kunna åka och utgår från att stå på startpallen i morgon, säger Sjödin.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Världsmästare drunknade under fisketur: "Han var så passionerad i det han gjorde"

Alex Pullin under OS-invigningen 2014.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Alex Pullin under OS-invigningen 2014.

Den dubbla världsmästaren i snowboardcross, Alex Pullin, har hittats död. Han drunknade under en tur med spjutfiske i Gold Coast i Australien.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan