Hans Ahola får pris som årets logistiker

NyhetsbildZoom
Hans Ahola VD för Ahola Transport. Foto: Arkiv/Eva-Stina Kjellman
Priset som årets logistiker går till Ahola Transports koncernchef Hans Ahola. Priset som har delats ut av Speditions- och logistikförbundet Logy sedan 1986 överräcktes vid Finlandiahuset på torsdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Så här säger priskommitténs ordförande Ulla Tapanainen:

– Det är en stor bedrift att utveckla ett litet familjeföretag till ett av landets största landsvägstransportföretag. Företaget som grundades av Hans Aholas far för över 35 år sedan har i dag en omsättning på över 100 miljoner euro.

 Ahola har gradvis utvidgat såväl transportdelen som den omgivande verksamheten. Företaget hör till de få transportföretag i Finland som lyckats få till en lönsam verksamhet genom att köra på norden, baltikum och CEE-länderna, heter det i motiveringen. 

– Det som genomsyrat Hans Aholas verksamhet är iver, tron på de egna möjligheterna och mod att utvidga och ta till sig nya tankar. Varje ny idé har inte gått som på Strömsö, men utan modiga försök blir slutresultatet når man inte heller den här typens resultat, säger Tapanainen. 

 

Kommentarer
|

Roys ruta: Såka säkrade kontraktet - Into degraderas

Nyhetsbild
Jori Kujala (PUF) och Joel Store (Såka) belönades med var sin Rutan-skjorta. Matchen i Såka vanns av hemmalaget. Foto: Roy Frilund
IK Myran ångar på i division 4.

Mest läst senaste veckan