Hans Ahola får pris som årets logistiker

Hans Ahola VD för Ahola Transport. Zoom
Foto: Arkiv/Eva-Stina Kjellman

Hans Ahola VD för Ahola Transport.

Priset som årets logistiker går till Ahola Transports koncernchef Hans Ahola. Priset som har delats ut av Speditions- och logistikförbundet Logy sedan 1986 överräcktes vid Finlandiahuset på torsdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Så här säger priskommitténs ordförande Ulla Tapanainen:

– Det är en stor bedrift att utveckla ett litet familjeföretag till ett av landets största landsvägstransportföretag. Företaget som grundades av Hans Aholas far för över 35 år sedan har i dag en omsättning på över 100 miljoner euro.

 Ahola har gradvis utvidgat såväl transportdelen som den omgivande verksamheten. Företaget hör till de få transportföretag i Finland som lyckats få till en lönsam verksamhet genom att köra på norden, baltikum och CEE-länderna, heter det i motiveringen. 

– Det som genomsyrat Hans Aholas verksamhet är iver, tron på de egna möjligheterna och mod att utvidga och ta till sig nya tankar. Varje ny idé har inte gått som på Strömsö, men utan modiga försök blir slutresultatet når man inte heller den här typens resultat, säger Tapanainen. 

 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Därför kom rävtransporten aldrig iväg från Karleby: Farmprotesten inte orsak

Polisen gjorde flera besök vid farmen i Vittsar eftersom de som driver farmen kände sig hotade under protesten.
Foto: Sofia Grankull

Polisen gjorde flera besök vid farmen i Vittsar eftersom de som driver farmen kände sig hotade under protesten.

Det går inte att transportera 2500 avelsrävar till Kina utan exportintyg. Det går inte heller att köra långtradare olovligt genom landet.

Mest läst senaste veckan