|

Dödssiffran stiger efter dammras i Brasilien – 182 saknas än

NyhetsbildZoom
Människor samlas för att sörja de döda och saknade. Foto: Lehtikuva/AFP/Mauro Pimentel
De dystra siffrorna efter det förödande dammraset vid en järnmalmsgruva i delstaten Minas Gerais i Brasilien har stigit till 125 döda och 182 saknade personer.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De saknade befaras vara döda, men har inte kunnat hittas i den massiva gyttja som forsade ut när dammen brast den 25 januari. Räddningsarbetet har försvårats ytterligare de senaste dagarna av ihållande regnoväder.

Hundar används i sökandet efter dem som begravts av lermassorna. Foto: Lehtikuva/AFP/Mauro PimentelI stort sett samtliga offer i olyckan arbetade i järnmalmsgruvan. De begravdes under strömmen av lera och slam som drog in över en av gruvans personalmatsalar när dammen brast.

Hittills har 125 offer hittats. Foto: Lehtikuva/AFP/Mauro PimentelCirka 700 människor har också evakuerats från närområdet vid två andra dammar, som även dessa sköts helt eller delvis av bolaget Vale. Detta sedan dammarna visat tecken på instabilitet. Det är oklart när de evakuerade kan återvända.

|

Flyg kraschlandade utanför Umeå – nio ombord

Nyhetsbild
En räddningshelikopter ovanför olycksplatsen vid Storsandskär, vid Umeälven. Foto: Samuel Pettersson/TT
Ett mindre sportflygplan med nio personer ombord har kraschat utanför Umeå. Enligt räddningstjänsten har "folk hittats runt planet". – Det är en allvarlig olycka och det ser illa ut, säger Christer Björkman, insatsledare vid räddningstjänsten, till SVT.

Mest läst senaste veckan