|

Myran inleder sent – HJK första motståndaren

Myran och TiPS har tidigare mötts i division ett. Nu blir laget från Dickursby den första motståndaren någonsin att gästa Myran i ligasammanhang. Zoom
Foto: Arkiv/Markku Jokela

Myran och TiPS har tidigare mötts i division ett. Nu blir laget från Dickursby den första motståndaren någonsin att gästa Myran i ligasammanhang.

På fredagen offentliggjorde bollförbundet spelschemat för FM-ligan 2019. Myran får en något längre förberedelsetid än de övriga.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Damligan brukar av tradition vara den första serien att dra igång på senvintern, så även i år. Redan den 23 mars spelas premiäromgången med tre matcher. 

Men för Myrans del inleds säsongen först den trettonde april borta mot HJK. Vid det skedet har exempelvis KuPS redan spelat tre matcher. 

Matchen mot HJK blir förstås historisk, det är den första ligamatchen någonsin för föreningen. En vecka senare skrivs ny historia då det är dags för den första hemmamatchen, då står TiPS för motståndet. Både den matchen och hemmamatchen mot KuPS en vecka senare ska spelas i Kipparihallen.

Den första ligamatchen i Nedervetil är planerad till den artonde maj, hemma mot Åland United. 

Annons
Grundserien avslutas 24 augusti med hemmamatch mot ONS.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Jaro kan tappa sitt stjärnskott – ligaklubb ute efter mittfältaren

Blir det jaro eller SJK för Severi Kähkönen?
Foto: Arkiv/Kevin Åkerlund

Blir det jaro eller SJK för Severi Kähkönen?

Jaro kan gå miste om en av sina verkliga diamanter. Förra säsongens utropstecken är på glid till Seinäjoki.

Mest läst senaste veckan