|

Myran inleder sent – HJK första motståndaren

NyhetsbildZoom
Myran och TiPS har tidigare mötts i division ett. Nu blir laget från Dickursby den första motståndaren någonsin att gästa Myran i ligasammanhang. Foto: Arkiv/Markku Jokela
På fredagen offentliggjorde bollförbundet spelschemat för FM-ligan 2019. Myran får en något längre förberedelsetid än de övriga.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Damligan brukar av tradition vara den första serien att dra igång på senvintern, så även i år. Redan den 23 mars spelas premiäromgången med tre matcher. 

Men för Myrans del inleds säsongen först den trettonde april borta mot HJK. Vid det skedet har exempelvis KuPS redan spelat tre matcher. 

Matchen mot HJK blir förstås historisk, det är den första ligamatchen någonsin för föreningen. En vecka senare skrivs ny historia då det är dags för den första hemmamatchen, då står TiPS för motståndet. Både den matchen och hemmamatchen mot KuPS en vecka senare ska spelas i Kipparihallen.

Den första ligamatchen i Nedervetil är planerad till den artonde maj, hemma mot Åland United. 

Grundserien avslutas 24 augusti med hemmamatch mot ONS.

Kommentarer
|

Ishmael Yartey förstärker KPV – "Han tillför skicklighet"

KPV kämpar för att förnya kontraktet i FM-ligan. Till sin hjälp har man nu också Ishmael Yartey. En snabb ytter med både ghananskt och portugisiskt pass.

Mest läst senaste veckan