|

Tyska underrättelsetjänsten får gigantisk bas

NyhetsbildZoom
Tysklands förbundskansler Angela Merkel och BND-chefen Bruno Kahl vid säkerhetstjänstens nya högkvarter i Berlin. Foto: Michael Sohn/AP/TT
Den tyska underrättelsetjänsten BND:s nya högkvarter har invigts i centrala Berlin, där en gång Berlinmuren stod.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den enorma anläggningen är ett av världens största högkvarter för säkerhetstjänster och täcker ett område motsvarande 36 fotbollsplaner.

I byggnaden, som har tagit tolv år att uppföra och kostat nästan 11 miljarder euro, kommer omkring 4 000 anställda att jobba. Bygget har varit kantat av förseningar, överskridna budgetar och andra problem. 2015 bröt sig tjuvar in i byggnaden och stal vattenkranar, vilket orsakade en stor översvämning som snabbt döptes till Watergateskandalen i folkmun.

Säkerhetstjänsten har också varit i blåsväder under senare år, bland annat sedan det avslöjats att organisationen spionerat på högt uppsatta tjänstemän inom den franska regeringen och i EU.

Kommentarer
|

Antalet skogsbränder i Amazonas ökar stort

Nyhetsbild
Antalet skogsbränder i Amazonas har ökat rejält i år. Arkivbild från en annan brand i regnskogsområdet, tagen 2009. Foto: Andre Penner/AP/TT
Antalet skogsbränder som härjat i Amazonas regnskog är rekordhögt hittills i år. Brasilianska myndigheter motsäger president Jair Bolsonaro som hävdar att det har naturliga orsaker.

Mest läst senaste veckan