|

Idol-deltagare förhandsfavoriter i andra deltävlingen av Melodifestivalen

NyhetsbildZoom
Hanna Ferm och Liamoo är förhandsfavoriter i andra deltävlingen. Foto: Johan Nilsson/TT
Publiken i Malmö ville efter Melodifestivalens genrep se Hanna Ferm och Liamoo och Andreas Johnson gå direkt till final. Men bettingbolagen rapporterar att polska stjärnan Margaret har stor chans på topp två.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Inför andra deltävlingen har Hanna Ferm och Liamoo seglat upp som förhandsfavoriter. I Melodifestivalsklubbens undersökning vill hela 40 procent av publiken se de tidigare "Idol"-deltagarna i final.

Paret har samtidigt tampats med en scenografi där svepande plaststycken hotar att hamna i vägen för framträdandet. Hanna Ferm säger att hon undviker att ta del av några spekulationer i förväg.

– Vi har inte läst någonting. Jag vill hålla det cleant utan att läsa vad som står på nätet, säger hon.

– Jag pallar inte att bli påverkad av vad folk tycker, fyller Liamoo i.

Paret har omgärdats av romansrykten, något som också nämns i låten. Men fortfarande förnekar de att det finns något mer än vänskap bakom kulisserna.

TT: Kommer ni att bli besvikna om ni inte går till final?

– Den enda jag skulle kunna bli besviken på är mig själv, säger Hanna.

Liamoo flikar in att han gärna går till final – och väl där når hela vägen till vinst.

– Det är en dröm att få representera Sverige och att missa den chansen vore tråkigt, säger han.

Det finns två debutanter i kvällens startfält. Den ena, Vlad Reiser, hade inför genrepet aldrig någonsin sjungit för publik. Om Malmöpubliken får bestämma går han till Andra chansen.

– Det kunde gå på två sätt: jag hade kunnat bli jätterädd och glömma allt eller ta in energin från publiken och göra det ännu bättre. Och det blev det andra alternativt så jag är jättestolt, säger han.

TT: Är det en fördel i sammanhanget att ha 400 000 prenumeranter på Youtube?

– Det är nästan lite fusk att jag har så många följare redan, som säger att de kommer att rösta på mig. Det här är en tävling och det ska vara rättvist men det känns ändå skönt att ha deras stöd.

Andreas Johnson är med för sjunde gången. Fyra gånger tidigare har han gått till final, antingen direkt eller via Andra chansen. Enligt bettingbolagen rankas han bland topp fyra, medan Malmöpubliken efter genrepet ville skicka honom direkt till Friends arena.

– När man väl har ställt upp är det klart man vill gå till final, annars vore man dum. Det känns som ett bra startfält med många som sticker ut. Jag hoppas att det även gäller mig och mitt band. Jag skulle bli glad över topp fyra, Andra chansen är inte fel det heller, säger han.

Till skillnad från första deltävlingen har Christer Björkmans produktion löpt på utan större bekymmer. Nu är det upp till artisterna att leverera i kväll. Polska stjärnan Margaret har haft en del problem med sina dansare och den greenscreen i bakgrunden där de projiceras dubbelt.

– Mitt team jobbade till klockan sex i går morse med det tekniska. Vid repetitionerna har vi inte fått lika mycket tid som alla andra. Jag behöver jobba på att få det att funka så det sitter perfekt, säger hon.

Fakta: Startfältet i den andra deltävlingen

 • Det går att rösta både med Melodifestivalens app och via telefon. Nytt för i år är att det inte går att sms-rösta.
 • 1. Andreas Johnson – "Army of us"
 • Telefonröster: 099-208 01 (3,60 kronor per röst) eller 099-908 01 (9,90 kronor per röst, varav 9,20 kronor går till Radiohjälpen)
 • 2. Malou Prytz – "I do me"
 • Telefonröster: 099-208 02 (3,60 kronor per röst) eller 099-908 02 (9,90 kronor per röst, varav 9,20 kronor går till Radiohjälpen)
 • 3. Oscar Enestad – "I love it"
 • Telefonröster: 099-208 03 (3,60 kronor per röst) eller 099-908 03 (9,90 kronor per röst, varav 9,20 kronor går till Radiohjälpen)
 • 4. Jan Malmsjö – "Leva livet"
 • Telefonröster: 099-208 04 (3,60 kronor per röst) eller 099-908 04 (9,90 kronor per röst, varav 9,20 kronor går till Radiohjälpen)
 • 5. Vlad Reiser – "Nakna i regnet"
 • Telefonröster: 099-208 05 (3,60 kronor per röst) eller 099-908 05 (9,90 kronor per röst, varav 9,20 kronor går till Radiohjälpen)
 • 6. Hanna Ferm & Liamoo – "Hold you"
 • Telefonröster: 099-208 06 (3,60 kronor per röst) eller 099-908 06 (9,90 kronor per röst, varav 9,20 kronor går till Radiohjälpen)
 • 7. Margaret – "Tempo"
 • Telefonröster: 099-208 07 (3,60 kronor per röst) eller 099-908 02 (9,90 kronor per röst, varav 9,20 kronor går till Radiohjälpen) (TT)
 

Jan Malmsjö hade en del problem och glömde texten under fredagens genrep. Foto: Johan Nilsson/TT


Malou Prytz är den yngsta deltagaren och debutant i Melodifestivalssammanhang. Foto: Johan Nilsson/TT


Andreas Johnson är favorittippad av Malmöpubliken. Foto: Johan Nilsson/TT


Oscar Enestad tävlar med en låt som blivit en snackis på grund av att han sjunger om sin betydligt äldre flickvän. Foto: Johan Nilsson/TT


Vlad Reiser sjöng inför publik för första gången under fredagens genrep. Foto: Johan Nilsson/TT


Polska stjärnan Margaret har haft en del problem med att få numret att sitta. Foto: Johan Nilsson/TT


Hanna Ferm och Liamoo är förhandsfavoriter i andra deltävlingen. Foto: Johan Nilsson/TT

Kommentarer
|

Vörjeans medverkar i Janne Grönroos talkshow på Ritz

Nyhetsbild
Vörjeans är, från vänster, Freppa (Kevin Holmström), Määnin (Axel Åhman) och Tommy (Jakob Norrgård). Foto: Pressbild
"Late Night Live" med Janne Grönroos har premiär i september. Vörjeans, som är humorgruppen KAJ:s alter egon, medverkar i första showen på Ritz.

Mest läst senaste veckan