|

KD föreslår mindre dagisgrupper och efterlyser mer personal

Kvaliteten inom småbarnsfostran måste övervakas bättre, kräver Kristdemorkaterna. Zoom
Foto: Catariina Salo/SPT

Kvaliteten inom småbarnsfostran måste övervakas bättre, kräver Kristdemorkaterna.

Kristdemokraterna oroar sig för nivån på småbarnsfostran och de brister som finns inom dagvården. Som lösning föreslår partistyrelsen att tusen nya professionella anställs inom dagvården.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lagen kräver att en vuxen kan ta hand om högst åtta dagisbarn. KD:s partistyrelse, som samlades i Tavastehus på lördagen, kräver att kvoten sänks tillbaka till sju barn per vuxen. Det innebär att mera personal behövs, förtydligar partiet i pressmeddelandet.

Kristdemokraterna oroar sig för alltför stora gruppstorlekar.
Foto: Ari Sundberg/SPT

Kristdemokraterna oroar sig för alltför stora gruppstorlekar.Partistyrelsen vill också ändra regeln om att gruppstorleken inom dagiset kan utjämnas så att barn kan räknas till olika grupper, trots att grupperna fysiskt finns i samma utrymme. Vikarier kallas inte in i stället för de som insjuknar, och i stället fördelas vårdförhållandet på hela personalen, skriver KD. Som lösning föreslår KD att man i framtiden räknar barnen enligt de enskilda gruppstorlekarna i stället för hela daghemmet.

– Gruppstorlekarna måste ses som enskilda enheter och förhållandet mellan personal och barn får inte delas upp bland de som jobbar på daghemmet. Kvaliteten inom småbarnsfostran måste övervakas bättre, kräver KD.
AnnonsKommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Demokraatti: Polisstyrelsen har polisanmält al-Hol-läckan

Polisöverdirektör Seppo Kolehmainen säger att Polisstyrelsen vill utreda huruvida någon inom polisen har läckt ett sekretessbelagt dokument.
Foto: Markku Ulander/Lehtikuva

Polisöverdirektör Seppo Kolehmainen säger att Polisstyrelsen vill utreda huruvida någon inom polisen har läckt ett sekretessbelagt dokument.

Frågan gäller ett dokument som läckt till vissa massmedier. Dokumentet gäller polisens förberedelser för att ta emot kvinnor och barn från al-Hol-lägret.

Mest läst senaste veckan