|

Svindal avslutade karriären med VM-silver – delade meningar om förhållandena

Aksel Lund Svindal var två hundradelar efter landsmannen Kjetil Jansrud. Zoom
Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Francois Xavier Marit

Aksel Lund Svindal var två hundradelar efter landsmannen Kjetil Jansrud.

Det var så nära det perfekta slutet det gick och det blev en symbolisk andraplats bakom landsmannen Kjetil Jansrud. Aksel Lund Svindal avslutade karriären med ett VM-silver.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Var det rätt att köra på lördagseftermiddagen?

Åsikterna gick isär efter det dimmiga och snöiga VM-störtloppet i Åre.

– Jag tycker att det var lite synd att köra i dag, säger italienaren Christian Innerhofer, besviken över sin elfteplats.

– Vi gillar att tävla åkare mot åkare, men i dag var det mer åkare mot vädret.

Annons
I det norska lägret var stämningen betydligt muntrare. Veteranen Aksel Lund Svindal och arvtagaren Kjetil Jansrud var i en klass för sig i det förkortade störtloppet.

– Jag har väntat på den här stunden de senaste veckorna, så jag var nervös och redo att tävla, jag ville inte skjuta upp det ytterligare, säger Svindal.

– Det snöade, men så snabbt vinden dog ner och dimman lättade kändes det som att det var hyfsat rättvist och säkert att åka.

Starten var osäker in i det sista, men efter att loppet skjutits upp en timme kom tävlingen i gång.

Aksel Lund Svindal har haft knäproblem under vintern, men gav allt en sista gång i en sista kamp mot klockan. Han missade ett sista VM-guld med två ynka hundradelar.

– Jag är väldigt glad. Rollerna var ombytta i OS i fjol, då tog jag guld precis före Kjetil. Så det är perfekt, säger Svindal.

Kjetil Jansrud, som bröt handen i Kitzbühel nyligen, har haft en motig period, men krönte nu säsongen med ett VM-guld – även om det blev knappt. Jansrud kallade det lite skämtsamt för "payback" efter OS-störtloppet i fjol.

Trean Vincent Kriechmayr, Österrike, var 33 hundradelar bakom Jansrud.

– Det är overkligt, sett till säsongen. Det har varit en evig kamp i år för att få det att stämma. Att jag lyckas är helt fantastiskt, säger Jansrud i SVT.

– Det är bara att fortsätta kämpa och tro på sig själv.

För Aksel Lund Svindal blev det ett lyckligt slut, efter en vinter av skadeproblem. Norrmannen tog sin nionde VM-medalj i karriärens sista lopp.

– Jag kände att det var viktigt att ge en sista show i det sista racet, och det blev jäkligt bra, säger 36-åringen i SVT.

Andreas Romar, med startnummer 38, gick in för att få upprättelse efter utkörningen i super-G. Romar klarade sig undan missöden, men var 2,50 efter Jansrud och slutade 39:e.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Inhopparna frälste Jaro – toppstriden allt hetare

Will Inalien har just gjort 1–0 för Jaro mot AC Oulu.
Foto: Jonas Brunnström

Will Inalien har just gjort 1–0 för Jaro mot AC Oulu.

Toppmatchen i division 1 mellan Jaro och AC Oulu stod länge och vägde, men så slog Jaros inhoppare till.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan