|

Färre demonstrerade i Frankrike

NyhetsbildZoom
Ett polisfordon som stuckits i brand intill Eiffeltornet i Paris. Foto: Kamil Zihnioglu/AP/TT
Antalet deltagare i den regeringskritiska franska proteströrelsen Gula västarnas demonstrationer på lördagen sjönk och var enligt inrikesdepartementet totalt cirka 12 100 runt om i landet, varav cirka 4 000 i Paris.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Som vanligt blev det drabbningar och en demonstrant skadade en hand mycket svårt. Ett vittne uppger att det var en av polisens chockgranater som träffade mannen i vaden och när han försökte slå bort den exploderade projektilen.

Det var den 13 raka helgen av demonstrationer. Den första protestdagen, i mitten av november, drog skaror på 282 000 deltagare. De officiella siffrorna för de senaste helgernas demonstrationer har ifrågasatts av aktivister och av oberoende beräkningar som gjorts för medierna.

– Vi får inte ge upp, säger Serge Mairesse, en pensionär från Aubervilliers strax norr om Paris, som på lördagen demonstrerade för elfte helgen.

Kommentarer
|

FN varnar: Jemen kan snart splittras

Nyhetsbild
Sydjemenitiska separatiststyrkor i hamnstaden Aden. Arkivbild. Foto: AP/TT
Jemenitiska separatistledare är på väg till Saudiarabien för att förhandla med den koalition de i åratal ingått i, men på sistone hamnat i interna strider med. FN:s Jemensändebud varnar för att landet är farligt nära att splittras.

Mest läst senaste veckan