|

USA vill se FN-styrd hjälp till Venezuela

Containrar och lastbilar över en bro på gränsen mellan Colombia och Venezuela hindrar sedan i onsdags hjälpsändningar in i det krisdrabbade landet. Zoom
Foto: Fernando Llano/AP/TT

Containrar och lastbilar över en bro på gränsen mellan Colombia och Venezuela hindrar sedan i onsdags hjälpsändningar in i det krisdrabbade landet.

USA har lagt fram ett förslag till en FN-resolution om att internationell humanitär hjälp ska skickas till Venezuela och att ett nytt presidentval ska hållas i landet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Inget datum är satt för en omröstning, och förhandlingar om innehållet pågår. Ryssland, som stöder presidenten Nicolás Maduro, väntas enligt diplomater lägga in ett veto mot resolutionen. Ryssland har lagt fram ett alternativt förslag till en resolution, som kritiserar alla försök att ingripa i inrikespolitiska sakfrågor i Venezuela.

Enligt det amerikanska utkast som AFP fått läsa ger resolutionen fullt stöd åt nationalförsamlingen som den enda demokratiskt valda institutionen i Venezuela. Ledaren av församlingen, Juan Guaidó, har utropat sig till interimspresident och backas av bland annat USA.

Han har vid flera tillfällen bett omvärlden om bistånd till landet och att han tänker göra "allt som är nödvändigt" för att rädda människoliv.

USA:s förslag uttrycker oro för det våld säkerhetsstyrkor och militär använder mot de som protesterar mot Maduro i landet och kräver att den politiska processen mot ett fritt, rättvist och trovärdigt presidentval med internationella valobservatörer ska inledas snarast.

Annons
Humanitär hjälp från USA anlände i veckan till Colombia och gränsen till Venezuela, men Maduro vägrar låta hjälpen komma in i landet. Presidenten har konsekvent tackat nej till internationella hjälpsändningar och sagt att sådana kan utgöra första ledet i en amerikansk invasion.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Mängden sex påverkar kvinnans klimakterium

Mängden sex tycks påverka huruvida kvinnan går in i övergångsåldern tidigt eller sent.
Foto: isabell Höjman/TT/Arkiv

Mängden sex tycks påverka huruvida kvinnan går in i övergångsåldern tidigt eller sent.

Det tycks finnas ett direkt samband mellan mängden sex och sannolikheten för när en kvinna kommer i klimakteriet. Ju mer sex, desto senare går kvinnan in i övergångsåldern.

Mest läst senaste veckan