|

Lindsey Vonn tog brons i avskedsloppet: "Som ett guld för mig"

NyhetsbildZoom
Lindsey Vonn vinkar till publiken för sista gången efter en alpin tävling. Foto: Marco Trovati/AP/TT
Precis som Aksel Lund Svindal fick Lindsey Vonn ett drömavslut på den alpina karriären. Amerikanskan tog VM-brons i störtloppet i Åre med idolen Ingemar Stenmark i publiken.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Norrmannen Aksel Lund Svindal avslutade sin karriär med VM-silver i störtlopp på lördagen.

Slovenskan Ilka Stuhec försvarade sitt VM-guld från 2017 genom att vinna med 23 hundradelar före schweiziskan Corinne Suter och 49 hundradelar före Vonn på söndagen.

34-åriga Vonn knep sin åttonde VM-medalj i karriären. Och precis som i OS i fjol blev det brons.

– Det här är som i OS, det är som ett guld för mig. Det var knappt att jag kom hit, min kropp håller knappt ihop, men i dag åkte jag med hela hjärtat, säger Vonn till SVT.

Den amerikanska fartdrottningen kraschade i sitt näst sista lopp – super-G tidigare i veckan. Men hon klarade sig undan med några blessyrer och var redo för störtloppet.

Vonn gick ut med startnummer tre och tog ledningen med tiden 1.02,23 i det kortade störtloppet. Hon vinkade länge till publiken i Åre och fick sedan en kram av svenska legendaren Ingemar Stenmark, hennes idol som hon övertalade att komma till Åre för hennes sista lopp.

– Hon åkte jättebra, det var kul att hon fick avsluta så här. Hon har haft en bra karriär, men att komma tillbaka efter så många skador, det är imponerande, säger Stenmark till SVT.

Ingemar Stenmark med Lindsey Vonn efter hennes sista åk i karriären, stötloppet i VM. Foto: Pontus Lundahl/TT


I många år jagade Vonn Stenmarks rekord i antal världscupsegrar – 86. De senaste årens skador satte stopp för att slå rekordet och hon stannade på 82.

Kommentarer
|

Sparken för Eremenko gav lång cykeltur åt SJK-chef

Nyhetsbild
Alexei Eremenko samlade bara 1,1 poäng per match under sina 15 månader i SJK. Nu får hans SJK-kollega svettas på cykeln som ett resultat av att Eremenko fick sparken i fredags. Foto: Arkiv/Markku Jokela
SJK:s marknadschef Joni Vesalainen blir tvungen att cykla från Seinäjoki till Jakobstad efter att Alexei Eremenko fick sparken innan tränarkontraktet tog slut.

Mest läst senaste veckan