Norrmannen Aksel Lund Svindal avslutade sin karriär med VM-silver i störtlopp på lördagen.

Slovenskan Ilka Stuhec försvarade sitt VM-guld från 2017 genom att vinna med 23 hundradelar före schweiziskan Corinne Suter och 49 hundradelar före Vonn på söndagen.

34-åriga Vonn knep sin åttonde VM-medalj i karriären. Och precis som i OS i fjol blev det brons.

– Det här är som i OS, det är som ett guld för mig. Det var knappt att jag kom hit, min kropp håller knappt ihop, men i dag åkte jag med hela hjärtat, säger Vonn till SVT.

Den amerikanska fartdrottningen kraschade i sitt näst sista lopp – super-G tidigare i veckan. Men hon klarade sig undan med några blessyrer och var redo för störtloppet.

Vonn gick ut med startnummer tre och tog ledningen med tiden 1.02,23 i det kortade störtloppet. Hon vinkade länge till publiken i Åre och fick sedan en kram av svenska legendaren Ingemar Stenmark, hennes idol som hon övertalade att komma till Åre för hennes sista lopp.

– Hon åkte jättebra, det var kul att hon fick avsluta så här. Hon har haft en bra karriär, men att komma tillbaka efter så många skador, det är imponerande, säger Stenmark till SVT.

Ingemar Stenmark med Lindsey Vonn efter hennes sista åk i karriären, stötloppet i VM.

I många år jagade Vonn Stenmarks rekord i antal världscupsegrar – 86. De senaste årens skador satte stopp för att slå rekordet och hon stannade på 82.