|

Nära 100 döda av olaglig sprit i Indien

Indisk polis har konfiskerat tusentals liter illegal sprit. Bilden är från ett tidigare tillslag i Pakistan. Arkivbild Zoom
Foto: Khalid Tanveer/AP/TT

Indisk polis har konfiskerat tusentals liter illegal sprit. Bilden är från ett tidigare tillslag i Pakistan. Arkivbild

Omkring 175 personer har gripits i Indien i en sprithärva där ett stort antal personer har avlidit efter att ha druckit illegal alkohol, skriver tidningen India Today.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antalet dödsoffer steg på lördagen till 92. Fallen har rapporterats från bland annat delstaterna Uttar Pradesh och Uttarakhand, där polisen har genomfört räder mot illegala spritbutiker. De gripna misstänks för att ha tillverkat och distribuerat den olagliga alkoholen.

Enligt tidningen Hindustan Times har polisen konfiskerat över 90 000 liter illegal alkohol bara i Uttar Pradesh, och nära 300 brottsutredningar har inletts.

– Vi ska inte skona de skyldiga. Vi fokuserar på hjärnorna bakom, säger Yogi Adityanath, chefsminister för Uttar Pradesh.

Illegal alkohol är vanligt på den indiska landsbygden, där fattiga sällan har råd med laglig sprit. Den illegala alkoholen blir ofta giftig om den framställs på fel sätt.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Thunberg tvingades avbryta klimatstrejk i Madrid

Greta Thunberg fick avbryta klimatprotesterna av säkerhetsskäl. Arkivbild.
Foto: Andrea Comas

Greta Thunberg fick avbryta klimatprotesterna av säkerhetsskäl. Arkivbild.

Greta Thunberg fick av säkerhetsskäl avbryta klimatmarschen i samband med klimatmötet COP 25 i Madrid. – Det är för mycket folk och för mycket journalister. Polisen säger att jag inte kan fortsätta.

Mest läst senaste veckan