|

Nära 100 döda av olaglig sprit i Indien

NyhetsbildZoom
Indisk polis har konfiskerat tusentals liter illegal sprit. Bilden är från ett tidigare tillslag i Pakistan. Arkivbild Foto: Khalid Tanveer/AP/TT
Omkring 175 personer har gripits i Indien i en sprithärva där ett stort antal personer har avlidit efter att ha druckit illegal alkohol, skriver tidningen India Today.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antalet dödsoffer steg på lördagen till 92. Fallen har rapporterats från bland annat delstaterna Uttar Pradesh och Uttarakhand, där polisen har genomfört räder mot illegala spritbutiker. De gripna misstänks för att ha tillverkat och distribuerat den olagliga alkoholen.

Enligt tidningen Hindustan Times har polisen konfiskerat över 90 000 liter illegal alkohol bara i Uttar Pradesh, och nära 300 brottsutredningar har inletts.

– Vi ska inte skona de skyldiga. Vi fokuserar på hjärnorna bakom, säger Yogi Adityanath, chefsminister för Uttar Pradesh.

Illegal alkohol är vanligt på den indiska landsbygden, där fattiga sällan har råd med laglig sprit. Den illegala alkoholen blir ofta giftig om den framställs på fel sätt.

Kommentarer
|

Antalet skogsbränder i Amazonas ökar stort

Nyhetsbild
Antalet skogsbränder i Amazonas har ökat rejält i år. Arkivbild från en annan brand i regnskogsområdet, tagen 2009. Foto: Andre Penner/AP/TT
Antalet skogsbränder som härjat i Amazonas regnskog är rekordhögt hittills i år. Brasilianska myndigheter motsäger president Jair Bolsonaro som hävdar att det har naturliga orsaker.

Mest läst senaste veckan