|

Engelska fotbollssupportrar får portförbud efter flygplansgester

Cardiffs supportrar hedrade omkomne Emiliano Sala inför bortamatchen mot Southampton. Hemmasupportrar gjorde i sin tur flygplansgester som de ska straffas för. Zoom
Foto: Mark Kerton/AP/TT

Cardiffs supportrar hedrade omkomne Emiliano Sala inför bortamatchen mot Southampton. Hemmasupportrar gjorde i sin tur flygplansgester som de ska straffas för.

Southampton-supportrar som gjorde flygplansgester under Premier League-matchen mot Cardiff kommer att bli avstängda av klubben.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Gesterna anspelar på flygplanskraschen i vilken Cardiffs nyförvärv Emiliano Sala omkom.

– Sånt beteende ska inte finnas i vår sport och tolereras inte på St Mary's (arenan). Klubben tar ett extremt stort avstånd mot alla som är involverade i det här och kommer att stänga av de supportrar som identifieras, skriver Southampton i ett uttalande.

En video som spreds på sociala medier visade två män som på hemmasupportrarnas sektion gjorde flygplansgester i riktning mot bortasupportrarna. Cardiff vann matchen med 1–2.

För några dagar sedan bärgades Salas kropp från flygplanet som kraschade över Engelska kanalen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Avgörande minut tog Liverpool vidare

Liverpool är vidare i Champions League efter seger mot Salzburg.
Foto: Kerstin Joensson/AP/TT

Liverpool är vidare i Champions League efter seger mot Salzburg.

Mästarna var illa ute. Men en effektiv minut var till slut det som behövdes för att Liverpool skulle knäcka Salzburg på bortaplan och gå vidare till slutspel i Champions League.

Mest läst senaste veckan