Chelsea föll ihop som ett korthus i en tornado. Ett ljusblått hemmalag smashade sönder Malmös kommande Europa League-motståndare – med hela 6–0.

Det där med att rivstarta matcher har varit något Manchester City varit bra på. Både mot Newcastle och Arsenal slog Sergio Agüero till med ett 1–0-mål i matchens första minut.

Jämfört med det dröjde ledningsmålet i söndagens toppmöte mot Chelsea.

Dessutom var det inte Agüero som stod för det.

Raheem Sterling tog tillvara på en lös boll i straffområdet när han i minut fyra sköt hemmalaget till ledning.

Agüero då?

När han strax därpå missade ett helt öppet mål från obefintligt avstånd såg det ut att kanske kunna bli en frustrerande eftermiddag för argentinaren.

Eller inte.

Agüero revanscherade sig med stil när han med ett rykande distansavslut dundrade in 2–0. Efter det satte han även 3–0 efter att ha utnyttjat en misslyckad hemåtnick.

– Ibland händer sådant. Det viktiga var att jag gjorde mål på nästa läge, säger Agüero i Viasats sändning om missen och målen.

Som om inte det var nog skulle Ilkay Gündogan placera in 4–0 – när matchklockan inte ens nått 25 minuter.

Om inte det var eländigt nog för ett redan fullkomligt överkört Chelsea så skulle det bli ännu värre i andra halvlek när Sergio Agüero fick kröna ett hattrick från straffpunkten. Hans andra hattrick på två helger och två matcher med Londonlag som motstånd (tre mål även mot Arsenal förra helgen).

– Jag får fortsätta på samma sätt och göra mål så vi kan vinna matcher, säger anfallaren, som genom sitt hattrick också blev Citys främste målskytt i Premier League genom tiderna.

Raheem Sterling avslutade sedan ett mönsteranfall till 6–0 med tio minuter kvar.

Segern tog upp City i serieledning på målskillnad före Liverpool, som har en match mindre spelad än Manchesterlaget.

– Det viktigaste var att få en bra prestation och ta tre poäng. Och det var det vi gjorde, säger tvåmålsskytten Sterling.

Samtidigt var förlusten en rejäl käftsmäll för tabellfemman Chelsea och en allt mer pressad Maurizio Sarri på tränarbänken. Han ställs mot Malmö FF i Europa Leagues sextondelsfinal i sin nästa match – efter vad som blev Chelseas största förlust i Premier League någonsin.

Tottenham tog sin fjärde raka seger, och tredje raka hemmaseger, genom 3–1 mot Leicester.

Danske Christian Eriksen var tongivande med både assisten till Davinson Sanchez 1–0-nick och skottet som gav 2–0.

Jamie Vardy, som direkt efter att ha bytts in sumpade en straff vid ställningen 1–0, hittade en reducering som gav tillbaka nerven till matchen.

En nerv som däremot Heung-Min Son, fri med målvakten, kunde avverka på tilläggstid med sitt 3–1-mål.