|

al-Araibi har lämnat fängelset

NyhetsbildZoom
Den bahraisnka fotbolsspelaren Hakeem al-Araibi har suttit fängslad i Thailand sedan november. Foto: Sakchai Lalit/AP/TT
Den bahrainska fotbollsspelaren Hakeem al-Araibi har släppts från fängelset i Bangkok.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Beskedet kom kort efter att thailändska åklagare uppgett att Bahrain har dragit tillbaka sitt krav på att al-Araibi ska utlämnas.

– Om inte de vill ha honom har vi inget skäl att ha kvar honom här, säger Chatchom Akapin, talesperson för den thailändska statsåklagaren, till AFP.

25-åriga Hakeem al-Araibi bor i Australien sedan 2014 och beviljades flyktingstatus efter att ha flytt Bahrain, där han i sin frånvaro dömdes till fängelse för händelser i samband med den arabiska våren 2011.

I samband med sin bröllopsresa i november greps han på Bangkoks flygplats, på begäran av bahrainska myndigheter. Bahrain har fram till nu krävt att al-Araibi ska utlämnas, samtidigt som gripandet har väckt stora protester både från människorättsorganisationer och från Australiens regering.

Kommentarer
Andra läser just nu
|

Beväpnade amerikaner gripna i Haiti

Nyhetsbild
Läget i Haiti är oroligt och instabilt. Foto: Dieu Nalio Chery/AP/TT
En grupp utländska medborgare, däribland amerikaner, med halvautomatiska vapen har gripits i Haiti, enligt lokala medier. Varför gruppen var beväpnad är oklart men läget i landet är ytterst instabilt och stora protester har genomförts.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan