Med bara drygt sex veckor kvar till den planerade brexitkvällen den 29 mars väntas ändå främst en uppdatering när May i eftermiddag tar till orda.

Sedan parlamentet i januari bett regeringen att ersätta utträdelseavtalets omdiskuterade nödlösning om Nordirland med "alternativa arrangemang" har premiärministern arbetat på olika fronter.


Hon har talat med både företagare och fackförbund för att försöka få flankstöd utifrån. Hon har vänt sig till oppositionen och öppnat för kompromissdiskussioner med Labour. Och hon har varit i Bryssel och träffat EU-basarna Jean-Claude Juncker och Donald Tusk.

I går skickade hon dessutom sin brexitminister Stephen Barclay för att äta middag med EU:s chefsförhandlare Michel Barnier.

Det gav som väntat inget dramatiskt genombrott – men kanske ändå en öppning.

– Konstruktiva samtal. Men det är klart från vår sida att vi inte tänker öppna upp utträdelseavtalet. Men samtalen går vidare de närmaste dagarna, sade Barnier till Sky News på väg ut från middagen.

"Mötet var konstruktivt och herr Barclay och herr Barnier enades om fortsatta samtal de närmaste dagarna och att deras förhandlingsgrupper under tiden ska fortsätta leta efter en väg vidare", meddelades i sin tur från en talesman för den brittiska regeringen.


Dagens framträdande från May ska följas av brexitdebatt i två dagar, med en ny möjlighet på torsdag för parlamentsledamöterna att rösta om sin syn på vad som borde göras nu.

Med tanke på regeringens många pågående samtal och att man redan på förhand flaggat för ytterligare en röstningsmöjlighet senast den 27 februari är det dock få som väntar sig någon större dramatik den här veckan.

Samtidigt går tiden – och rör sig allt närmare ett läge där allt kan sluta med att Storbritannien helt enkelt lämnar utan färdigt avtal med EU.