|

Svenska stjärnan har haft det motigt – inte orolig för VM-formen

Charlotte Kalla jagar VM-formen i Italien. Zoom
Foto: Henrik Montgomery/TT

Charlotte Kalla jagar VM-formen i Italien.

Efter några mindre lyckade tävlingar lämnade stjärnan Charlotte Kalla svenska mästerskapen i förtid. Nu är hon på höghöjdsläger i Italien och känner ingen oro för formen inför VM.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Seiser Alm är en speciell plats för Charlotte Kalla. Det är här som den flerfaldiga OS- och VM-guldmedaljören brukar ladda upp inför mästerskapen.

Och även i år, när formen varit sviktande efter jul, följer 31-åringen samma träningsupplägg som tidigare år.

– Jag har inte gjort något annorlunda sedan jag kom hit på hög höjd. Jag har en grundplan och har bara tagit bort någon halvtimme här och där (från träningspassen), säger hon under en pressträff på alporten i de italienska Dolomiterna.

– Jag vet att det jobb som jag gjort tidigare år har varit framgångsrikt inför mästerskapen.

Annons
Kalla stod verkligen inte att känna igen i tävlingarna i januari. I Otepää blev hon sexa på tio kilometer, I Ulricehamn blev det en trettondeplats på samma distans. Och sedan fick hon stryk av Ebba Andersson med över en minut i milloppet i SM.

– Jag kände att jag inte fick ut det jag är god för. Efter stafetten i SM kände jag att jag behövde göra något annorlunda och ge kroppen en chans till återhämtning innan det var dags att dra till hög höjd.

– Det är svårt att känna var formen är just nu, jag har bara försökt att tro på det jag gör, känna lugnet, fokusera och ta dag för dag.

Hur orolig är du för VM-formen?

– Jag funderar inte så mycket i oro. Jag försöker påverka det jag kan, njuter av att vara här och att göra nyckelpassen som jag vet har betytt mycket tidigare år.

Kallas planerar att inleda VM i Seefeld med skiathlon lördagen den 23 februari.

– Jag hoppas på att bli uttagen till skiathlon, tio klassiskt, stafetten och tremilen. Det är ganska bra spridning på distanserna.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

ÖID-mästerskapen blir troligen av – trots snöbrist

Riktigt så här vintriga förhållanden är det inte i Lappfors just  nu, men ÖID-mästerskapen ska gå att genomföra.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Riktigt så här vintriga förhållanden är det inte i Lappfors just nu, men ÖID-mästerskapen ska gå att genomföra.

I helgen ska ÖID-mästerskapen på skidor avgöras i Lappfors. Och tävlingarna kan med största sannolikhet arrangeras.

Mest läst senaste veckan