May har upprepade gånger lovat att Storbritannien ska lämna EU den 29 mars, och att hon dessförinnan så fort som möjligt hoppas få ett reviderat utträdesavtal godkänt av parlamentet.

Hennes chefsförhandlare Olly Robbins gav dock en helt annan bild i ett samtal med kollegor i en hotellbar i Bryssel i måndags, utan att veta att en reporter från tv-kanalen ITV råkade höra alltihop.

Enligt ITV talade Robbins om att regeringens strategi handlar om att låta de brittiska parlamentsledamöterna antingen stödja Mays avtal eller be om förlängd förhandlingstid med EU.

"Nu vet vi att hennes chefsförhandlare tycks förvänta sig en förlängning, som hon alltid har sagt att inte kommer att ske", triumferar ITV – vars uppgifter dock genast förnekats av regeringen.

– Det ligger inte i någons intresse att ha en förlängning, säger brexitminister Stephen Barclay i en radiointervju med BBC.

När May själv får frågan under sin frågestund i parlamentets underhus väljer hon å andra sidan att varken förneka eller bekräfta vad Robbins ska ha sagt.

– Jag är tacksam över att ledamoten frågar mig direkt i stället för att lita på vad någon hört någon annan säga i en bar. Regeringens position är samma som förut: Tidtabellen (om brexit) går ut den 29 mars. Vi vill lämna med ett avtal och det är vad vi tänker göra, säger May i London.

De mest brexitsugna har ändå reagerat med ilska.

"Olly Robbins representerar vårt lands offentliganställda femtekolonnare. Han borde sparkas omedelbart för en kombination av landsförräderi och inkompetens", twittrar EU-parlamentsledamoten Nigel Farage, som nu representerar det veckogamla Brexitpartiet.

Samtidigt uppger bilfirman Ford att man meddelat May att man kan komma att flytta viss produktion utanför landet med anledning av brexit, rapporterar Reuters. Ford har varnat för att ett avtalslöst utträde kan kosta bolaget upp till en miljard pund, nästan 12 miljarder svenska kronor.

Fakta: Härnäst i brexitkalendern

  • Här är de närmaste veckornas viktiga brexitdatum:
  • * 13–14 februari: Ny brexitdebatt i parlamentet, med möjlighet att rösta om olika åsikter.
  • * 24–25 februari: EU:s stats- och regeringschefer samlas till toppmöte för första gången under 2019, för att träffa Arabförbundets ledare i Sharm el-Sheikh i Egypten.
  • * Senast 27 februari: Ännu en brexitdebatt i parlamentet, med omröstningsmöjlighet.
  • * Före månadsskiftet: Nytt möte utlovat mellan May och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker.
  • * 11–14 mars: Planerat datum för EU-parlamentets godkännande av ett eventuellt utträdesavtal med Storbritannien.
  • * 21–22 mars: Årets första ordinarie EU-toppmöte i Bryssel.
  • * 29 mars: Storbritannien ska lämna EU. (TT)