|

Kristiina Mäkelä blev sjätte i högklassig final

NyhetsbildZoom
Kristiina Mäkelä blev sjätte i Skottland. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Andy Buchanan
Kristiina Mäkelä blev sjätte när det var dags för trestegsfinalen i inomhus-EM i Glasgow. Mäkeläs längsta hopp mätte 14,29 meter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kristiina Mäkelä inledde tävlingen med att hoppa 13,76 meter, men i andra omgången gick det bättre. Då noterades Mäkelä för ett hopp på 14,29 meter och det var samtidigt hennes bästa resultat i finalen.

I tredje omgången hoppade Mäkelä 14,12 meter och i fjärde omgången blev hon utan resultat. Inte heller i de två återstående omgångarna fick Mäkelä ett resultat och hon blev sjätte.

– Härifrån går det bra att fortsätta med tanke på sommaren, säger Mäkelä i ett pressmeddelande från friidrottsförbundet.

EM-guldet gick till Ana Peleteiro från Spanien som hoppade 14,73 meter, vilket är spanskt rekord. Greklands Paraskeví Papahrístou tog silver med sitt hopp på 14,50 meter och bronset gick till Olha Saladukha från Ukraina som hoppade 14,47 meter.

Kommentarer
|

Från operationsbordet till avklarad VM-gräns – spjutkastaren Toni Kuusela gillar läget: "Som en saga"

Nyhetsbild
Toni Kuusela klarade VM-gränsen (83 meter) i Paavo Nurmi Games den 11 juni. I Kuortane Games på midsommardagen nådde han inte riktigt upp till 80 meter. Foto: Daniel Byskata
Toni Kuusela var på väg att ge upp hoppet. Men då kom kastet som förde honom ett stort steg närmare VM i Doha.

Mest läst senaste veckan