|

Neziri, Hurske och Lakka till final – Bogdanoff utslagen

NyhetsbildZoom
Reetta Hurske är klar för final. Det är också Nooralotta Neziri och Elmo Lakka. Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Nooralotta Neziri och Reetta Hurske är klara för final i damernas 60 meter häck i inomhus-EM i Glasgow. Elmo Lakka tog sig till final i motsvarande gren på herrsidan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nooralotta Neziri tog sig direkt till final efter att ha blivit tredje i sitt heat med tiden 8,04. Reetta Hurske kom i mål strax efter Neziri, men hennes tid på 8,07 räckte inte till en direkt finalplats och Hurske var tvungen att vänta på resultaten från det andra heatet. 

När det var över stod det klart att Finland har två deltagare i damfinalen som börjar klockan 20.25 i kväll. Däremot är Matilda Bogdanoffs mästerskap över. Hennes tid på 8,12 räckte inte till final.

Elmo Lakka var fjärde i sitt semifinalheat på 60 meter häck. Hans tid var 7,70 och det räckte till för att knipa den sista finalplatsen, men skillnaden till Lorenzo Perini – som ockcås var fjärde i sitt heat – var mycket liten.

– Jag har ingen press i finalen, jag har allting att vinna, säger Elmo Lakka i ett pressmeddelande från friidrottsförbundet.

Finalen löps klockan 20.10 på söndag kväll.

Kommentarer
|

Från operationsbordet till avklarad VM-gräns – spjutkastaren Toni Kuusela gillar läget: "Som en saga"

Nyhetsbild
Toni Kuusela klarade VM-gränsen (83 meter) i Paavo Nurmi Games den 11 juni. I Kuortane Games på midsommardagen nådde han inte riktigt upp till 80 meter. Foto: Daniel Byskata
Toni Kuusela var på väg att ge upp hoppet. Men då kom kastet som förde honom ett stort steg närmare VM i Doha.

Mest läst senaste veckan