|

Spielberg kritiserad för Netflix-blockad

NyhetsbildZoom
Filmregissören Steven Spielberg gör skillnad på filmer som går på bio och visas på strömningssajter. Arkivbild. Foto: Chris Pizzello
Ska en Netflix-film som knappt visats på biograferna kunna vinna en Oscar? Det tycker inte Steven Spielberg, regissören bakom populära filmer som "E.T", "Schindler´s list" och "Jurassic park."
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det rapporterar The Independent.

Frågeställningen har aktualiserats i samband med att Netflix-distribuerade "Roma" knep tre prestigefyllda priser vid årets Oscarsgala.

Men redan för ett år sedan vände sig Spielberg mot att Netflix-filmer som bara gått upp under en kort period på biografer i USA, kan kvalificera sig för nomineringar. Sådana filmer hör hemma på Emmygalan, menade han, eftersom de "underkastat sig tv-formatet".

I april kommer Spielberg att ta upp frågan på ett möte med Oscarsakademien, där han är ledare för regidivisionen, vilket har fått andra filmskapare och fans att reagera. Däribland "Selma"-regissören Ava DuVernay som uppger på Twitter att hon hoppas att andra som är på mötet "ser annorlunda på saken".

DuVernay Oscarsnominerades 2017 för Netflix-dokumentären "Det 13:e tillägget".

Kommentarer
|

Elin Blom gör protestlåt om abortlagarna i Alabama – "Väcker starka känslor i mig som kvinna"

Nyhetsbild
Elin Blom spelar in sitt nya debutalbum. Foto: Fredrik Etoall
Terjärvbördiga Elin Blom håller för tillfället på med sitt debutalbum, men den senaste tidens händelser i USA fick henne att tänka om. Nu har hon spelat in en låt som protesterar mot de strikta abortlagarna i USA.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan