|

Sveriges främsta popartist Veronica Maggio kommer till Vasa!

NyhetsbildZoom

Vaasa Festival firas två dagar i juli. En högklassig vinfest full med stjärnartister utlovas.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vaasa Festival - Music, Food & Wine, som ordnas för fjärde gången i Vasas Inrehamn 26–27.7.2019, har bokat en av Sveriges populäraste artister, Veronica Maggio. Den kvinnliga artisten har de senaste åren uppträtt rätt sällan, turnén som publiceras nu anländer även till Finland i juli. Artistens popularitet i sitt hemland kändes av under konserten i Stockholm i augusti 2016: Veronica Maggio ordnade då en slutsåld stadionkonsert på Stockholms stadion och uppträdde inför 20 000 personer. Maggio har haft egna konserter även bl.a. i Helsingfors ishall.

Maggios mest kända låtar är bl.a. “Jag kommer” och “Snälla bli Min” som streamats på Spotify över 50 miljoner gånger. Även låtarna “Hela Huset”, “17 år” och den nyare singeln “Vi Mot Världen”, som publicerades 2016, har fått tiotals miljoner lyssningar. Veronica Maggio har berättat att hon ska publicera ett helt album ny musik under våren och försommaren 2019. Den första singeln från “Kurt Cobain” albumet publiceras 22 mars.

Vi Mot Världen (2016)

 

Jag Kommer (2011)

 

Vaasa Festival har redan tidigare bokat bl.a. Norges Eurovision-vinnare från 2009, Alexander Rybak och det finländska cellorock-bandet Apocalyptica som sällan gör gig i sitt hemland. Apocalyptica publicerade i februari sin allra första finskspråkiga låt tillsammans med SANNI och TIPPA T. I Vasa ser vi också suomirock-legenden Don Huonot som gör en comeback nästa sommar med sex konserter, med Kalle Ahola i ledningen.

Tommi Mäki, promotor för Vaasa Festival, är otroligt nöjd med årets program.

– Vi förväntar oss att Veronica Maggio medför rejält med besökare till Vasa, både från riket runt och från Sverige. Vi har 13 000 besökare som mål för Vaasa Festivals två dagar samt sidoevenemang. Vaasa Festival är även sommaren 2019 en heltäckande fest vad gäller musik, mat och vin i Vasas vackra inrehamn, alldeles i närheten av centrum. Förutom parkscenen så fungerar även denna sommar Inrehamnens Terass-scen som andra scen. Förutom ett mångsidigt program så erbjuds en underbar, havsnära parkmiljö. Även kommande sommar är hela festivalområdet utskänkningsområde och hela evenemanget K18. Som förra året hör även två restauranger till festivalområdet, 151-åriga Strampen samt Inrehamnens Terass. Vi kommer senare att lägga till tiotalet lokala och stigande inhemska band till programmet.

Som Vaasa Festivals huvudsamarbetspartner 2019 fungerar Vasa Elektriska.

– Vi vill vara med och skapa upplevelser för våra kunder och Vaasa Festival är ett fint evenemang för den uppgiften, säger marknadsföringschefen Tiina Lillbacka på Vasa Elektriska.

Som Vaasa Festivals samarbetspartners fungerar även Vasa Stad, Visit Vaasa samt Sokos Hotel Royal Vasa.

 

Program/dag / Vaasa Festival 2019:


Fredag 26.7
17.00 Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys
18.45 Veronica Maggio (SWE)
20.45 Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani
22.45 Apocalyptica
00.45 Don Huonot


Lördag 27.7
15.00 Alexander Rybak (NOR) & Vasa stadsorkester
17.30 Waltteri Torikka & orkester
19.30 Petra (Tiktak)
21.00 Antti Ketonen
22.45 Neon 2
00.45 Dingo


Vaasa Festival - Music, Food & Wine

Plats: Vasa Inre Hamnen
Tid: 26–27.7.2019
Åldersgräns: K18

Endagsbiljett fre eller lö:
69,90 € normalpris

Två dagars biljett fre + lö:
70,00 € för Vasa Elektriskas kunder fram till 31.3.2019
89,90 € normalpris
95,90 € från 1.7.2019 normalpris

Vasa Elektriska VIP-biljetter:
Vasa Elektriska VIP två dagar 179,90 €
Vasa Elektriska VIP en dag fre eller lö 119,90 €
Vasa Elektriska Deluxe VIP en dag fre eller lö 179,90 € 
Vasa Elektriska Deluxe VIP två dagar 269,90 €

Vasa Elektriska VIP-biljetter inkluderar bl.a. gratis garderob, Vasa Elektriskas VIP-områdets och terassens tjänster, Strampen restaurangens VIP-utrymme inomhus, användning av skilda wc-utrymmen inomhus efter Deluxe-måltiden avslutats samt gratis inträde, förbi kön, till de officiella efterfesterna på Teatro-nattklubben.

Deluxe VIP inkluderar därtill en högklassig tre rätters middag på restaurang Strampen på festivalområdet under de dagar din biljett är i kraft samt användning av Strampen restaurangen och wc-utrymmena inomhus under hela festivalen.


BILJETTFÖRSÄLJNING:

www.lippu.fi/vaasafestival
www.netticket.fi/vaasafestival
Studio Ticket, Rewell Center

 

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Hanna Ray bara sekunden från silverpallen

LÄNGDSKIDOR Brons verkar vara Hanna Rays färg i skid-FM. Det blev nämligen en ny bronspeng på lördagen, men silvret var hisnande nära.

Nyhetsbild
Sport

Rekordpublik såg Hermes förlora - serien vaknade till liv

ISHOCKEY 1365 åskådare, säsongens rekordpublik i Karleby, bevittnade hemmalagets förlust. KeuPa reducerade kvartsfinalserien till 1-2.

Nyhetsbild
Sport

Blue Fox tog första steget mot ligaspel

INNEBANDY

Blue Fox tog emot SB Vantaa på hemmaplan i damernas ligakval under lördagen. I en jämn match var det till slut hemmalaget som drog det längsta strået och segrade med 7-4.  

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.