|

Ingen medalj för Samuelsson

NyhetsbildZoom
Sebastian Samuelsson. Foto: Anders Wiklund/TT
Sebastian Samuelsson var nära att skjuta hem en medalj åt värdnationen i herrarnas distanslopp. Men en bom i det tredje skyttet innebar att svensken missade pallen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var tuffa väderförhållanden under herrarnas distanslopp skidskytte-VM i Östersund på onsdagen. Blåsten var hård och omväxlande samtidigt som snön yrde.

Favoriter som fransmannen Martin Fourcade och norrmannen Johannes Thingnes Bö sköt tidigt bort sina medaljchanser. Men för Sebastian Samuelsson gick det bättre. 21-åringen var länge med och kämpade om en medalj, men en bom i tredje skyttet skulle visa sig bli dyrbar. Det blev till slut en fjärdeplats för svensken – 1.35,7 efter tyska segraren Arnd Peiffer.

– Jag gör ett fantastiskt lopp och är jättenöjd med min insats. Men när man är så nära vill man gärna vara ett pinnhåll upp, säger Samuelsson till SVT.

Förutom loppets enda miss i liggande skytte tog det även tid för Samuelsson att ställa in siktet rätt.

– Jag kände själv att det blåser mindre än i första serien och skruvar tillbaka siktet några knäpp. Då börjar det blåsa igen och jag tar tid på mig. Jag vet inte om det gjorde så mycket men resten av skotten träffade jag.

Peiffer sköt felfritt och tog hem guldmedaljen före bulgaren Vladimir Iliev och norrmannen Tarjei Bö.

Finländarna var långt efter täten. Tero Seppälä blev 31:a efter tre bommar, Olli Hiidensalo 62:a efter fyra bommar och Tuomas Grönman 78:e med fem missade skott.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nitton befattningar kan bli ordinarie på daghem och skolor i Jakobstad

JAKOBSTAD Sammanlagt nitton olika befattningar på svenska och finska daghem och skolor i Jakobstad har av olika anledningar varit tidsbundna.

Nyhetsbild
Lokalt

Johan Nygård föreslås bli rektor för Bonäs/Vestersundsby skola

JAKOBSTAD Av de två personer som sökt tjänsten som rektor för Bonäs/Vestersundsby skola förordas Johan Nygård av skoldirektör Jan Levander.

Nyhetsbild
Inrikes

Åland ska försvara vårjakten i EU-domstolen – ännu inget beslut om årets gudingjakt

Ålands landskapsregering tänker inte ge upp gudingjakten utan en kamp. Nu ska ärendet behandlas i EU-domstolen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan