|

Schmidhofer och Feuz vann störtloppscupen

NyhetsbildZoom
Nicole Schmidhofer vann störtloppscupen. Foto: Alessandro Trovati/AP/TT
Ledarna i störtloppscupen, Nicole Schmidhofer och Beat Feuz, svarade inte för några topplaceringar i världscupavslutningen. Men de höll ändå undan och säkrade kristallkulorna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nicole Schmidhofer hade sin österrikiska landsmaninna Ramona Siebenhofer som enda konkurrent om världscuptiteln i störtlopp. Siebenhofer gjorde ett stort misstag under finalloppet i Andorra på onsdagen och var drygt två sekunder efter i mål – på 19:e och sista plats.

Schmidhofer slutade elva, 94 hundradelar efter sin segrande landsmaninna Mirjam Puchner. Tyskan Victoria Rebensburg blev tvåa, tre hundradelar bakom, och schweiziskan Corinne Suter kom trea, åtta hundradelar efter.

Det var tolv år sedan som en österrikiska senast vann störtloppscupen. I år toppades cupen av tre österrikiskor.

– Det är fantastiskt att vi är tre i toppen. Efter att Renate Götschl vann 2007 träffade jag henne och bad att få känna på kristallkulan, säger Schmidhofer i tv-sändningens intervju.

Det var inte bara glädje i det österrikiska landslaget. Cornelia Hütter kraschade och skadade sig. Hon fick föras ner från backen på bår.

På herrsidan gjorde Dominik Paris vad han kunde för att försöka ta in Beat Feuz försprång på 80 poäng. Men italienarens seger var förgäves.

Schweizaren Beat Feuz behövde vara sämst tolva för att säkra en kristallkula som säsongens bästa störtloppsåkare för andra året i följd. Och det klarade han med marginal då han blev sexa i finaltävlingen.

Segraren i världscupavslutningens störtlopp, Dominik Paris, med störtloppscupens segrare Beat Feuz. Foto: Alessandro Trovati/AP/TT


– Jag är riktigt stolt över min andra titel. Jag har varit väldigt jämn. Jag har visserligen bara vunnit en gång och Dominik fyra, men jag har lyckats ta många pallplatser, säger Feuz i tv-sändningens intervju.

Paris vann onsdagens lopp 34 hundradelar före norrmannen Kjetil Jansrud och 41 hundradelar före österrikaren Otmar Striedinger.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nitton befattningar kan bli ordinarie på daghem och skolor i Jakobstad

JAKOBSTAD Sammanlagt nitton olika befattningar på svenska och finska daghem och skolor i Jakobstad har av olika anledningar varit tidsbundna.

Nyhetsbild
Lokalt

Flera österbottniska kommuner får pengar för idrottsprojekt

Staten delar ut totalt 866 300 euro i stöd till integrering av invandrare genom idrott. Flera österbottniska kommuner finns med bland dem som får pengar.

Nyhetsbild
Lokalt

Johan Nygård föreslås bli rektor för Bonäs/Vestersundsby skola

JAKOBSTAD Av de två personer som sökt tjänsten som rektor för Bonäs/Vestersundsby skola förordas Johan Nygård av skoldirektör Jan Levander.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan