|

Henriksson om Vasa centralsjukhus: Majoriteten i utskottet svek

NyhetsbildZoom
Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson är besviken. Foto: Markku Ulander
Vasa centralsjukhus omfattande jour hade kunnat räddas under denna riksdagsperiod, men den politiska viljan saknades i social- och hälsovårdsutskottet, anser Anna-Maja Henriksson.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Anna-Maja Henriksson, Svenska folkpartiets ordförande och riksdagsledamot, är besviken att majoriteten i riksdagens social- och hälsovårdsutskott inte gav grönt ljus för omfattande jour vid Vasa centralsjukhus. 

"Jag är oerhört besviken att man igen en gång dragit i handbromsen."
Anna-Maja Henriksson
SFP:s ordförande
 
Men, majoriteten i utskottet stödde inte SFP:s
förslag om att godkänna medborgarinitiativet.

– Jag är oerhört besviken att man igen en gång dragit i handbromsen. Social- och hälsovårdsutskottet hade i dag en helt unik tredje chans att rädda Vasa centralsjukhus omfattande jour men majoriteten svek. Nu ser vi svart på vitt vad majoriteten i utskottet gick för i den här frågan, säger Henriksson.


– SFP kommer givetvis att dagligen fortsätta föra Vasa centralsjukhus sak tills den här frågan är löst. Det handlar om jämlik behandling av medborgarna i vårt land, säger Henriksson.

Visa fler
Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Blue Fox tog första steget mot ligaspel

INNEBANDY

Blue Fox tog emot SB Vantaa på hemmaplan i damernas ligakval under lördagen. I en jämn match var det till slut hemmalaget som drog det längsta strået och segrade med 7-4.  

Nyhetsbild
Lokalt

Kumpula-Natri: Mänskliga rättigheter behövs även under detta sekel

PEDERSÖRE EU-parlamentarikern Miapetra Kumpula-Natri besökte Finlands svenska socialdemokraters fullmäktigemöte i Bennäs under lördagen.

Nyhetsbild
Inrikes

Ett decennium av kamp för en föräldraledighetsreform

I tio år har Svenska kvinnoförbundet tillsammans med moderpartiet Svenska folkpartiet lyft frågan om en 6+6+6-modell för familjeledighet. Ännu har den inte besannats. Frågan lyftes igen under Kvinnoförbundets årsmöte i Esbo på lördagen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan