|

Shiffrin säkrade super-G-titeln: "Jag är så himla glad"

NyhetsbildZoom
Mikaela Shiffrin lade beslag på en eftertraktad kristallkula. Foto: Alessandro Trovati/AP/TT
Den alpina världscuptiteln var säkrad sedan länge. Nu är det klart att Mikaela Shiffrin även vinner super-G-cupen för första gången. Dominik Paris säkrade samma titel på herrsidan genom att ta sin andra seger på två dagar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Amerikanska stjärnåkaren Mikaela Shiffrin slutade fjärde i säsongens sista super-G i Soldeu i Andorra på torsdagen, vilket räckte till att säkra segern i super-G-cupen.

– Jag hade inte väntat mig att jag skulle kunna ta hem cuptiteln redan i år. Jag har drömt om att någon gång ta hem en kristallkula i super-G, säger Shiffrin i tv-sändningens intervju.

– Jag är så himla glad. Jag visste att det skulle bli en hård strid i dag och hela teamet har kommit hit för att hjälpa mig på bästa sätt.

Viktoria Rebensburg, Tyskland, vann loppet 15 hundradelar före österrikiskan Tamara Tippler och 34 före italienskan Federica Brignone. Shiffrin var 44 hundradelar bakom.

Inför herrarnas lopp fanns det sex åkare som fortfarande hade chansen att ta totalsegern. Världscupledaren Dominik Paris såg till att täppa till den ovissheten genom att vinna säsongens sista super-G.

Italienaren var 15 hundradelar före schweizaren Mauro Caviezel i mål, med österrikaren Vincent Kriechmayr ytterligare 29 hundradelar bakom.

Det var Paris andra seger under världscupavslutningen. Han vann onsdagens störtlopp, men blev ändå snuvad av Beat Feuz, Schweiz, på totalsegern i störtloppscupen. Nu blev det revansch. Totalsegern i super-G-cupen är 29-åriga Paris första grenseger.

På fredag körs det lagtävling i Andorra och världscupen avslutas med slalom och storslalom i helgen.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Åland ska försvara vårjakten i EU-domstolen – ännu inget beslut om årets gudingjakt

Ålands landskapsregering tänker inte ge upp gudingjakten utan en kamp. Nu ska ärendet behandlas i EU-domstolen.

Nyhetsbild
Lokalt

Johan Nygård föreslås bli rektor för Bonäs/Vestersundsby skola

JAKOBSTAD Av de två personer som sökt tjänsten som rektor för Bonäs/Vestersundsby skola förordas Johan Nygård av skoldirektör Jan Levander.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan