|

Teslas nya modell säljs i fyra versioner

NyhetsbildZoom
Teslas Model Y presenterades i Hawthorne, Los Angeles. Foto: Jae C. Hong/AP/TT
Lite större och lite dyrare än "folkelbilen" Model 3. Tesla har släppt sin nya modell – Modell Y. Den nya elbilen kommer i USA att kosta mellan 39 000 och 60 000 dollar, rapporterar CNBC.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Teslas vd Elon Musk visade upp den nya modellen i Los Angeles på torsdagseftermiddagen lokal tid. I samband med det började företaget att ta emot beställningar på nätet, skriver nyhetsbyrån AFP.

Den nya Teslabilen är en mindre suv och blir i sin billigaste form cirka tio procent dyrare än den billigaste varianten av Model 3, som Tesla lanserat som en elbil för massorna.

Tesla planerar enligt Musk att producera fyra varianter av Model Y. Startpriset för den billigaste sorten, med en batterikapacitet för 37 mils körning, är i USA 39 000 dollar, vilket motsvarar drygt 360 000 kronor. Köparna kan enligt Tesla förmodligen räkna med leverans under våren 2021.

En dyrare variant med en kapacitet på 48 mil och planerad leverans sent nästa år har fått en prislapp på 47 000 dollar, vilket motsvarar drygt 436 000 kronor. Den som vill ha den dyraste varianten av Model Y får i USA punga ut med 60 000 dollar – cirka 557 000 kronor.

Än återstår flera frågetecken, som var bilarna ska byggas. Enligt tidigare uppgifter står det mellan bolagets Gigafactory i Nevada eller fabriken i Fremont, Kalifornien.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Flera österbottniska kommuner får pengar för idrottsprojekt

Staten delar ut totalt 866 300 euro i stöd till integrering av invandrare genom idrott. Flera österbottniska kommuner finns med bland dem som får pengar.

Nyhetsbild
Lokalt

Nitton befattningar kan bli ordinarie på daghem och skolor i Jakobstad

JAKOBSTAD Sammanlagt nitton olika befattningar på svenska och finska daghem och skolor i Jakobstad har av olika anledningar varit tidsbundna.

Nyhetsbild
Lokalt

Johan Nygård föreslås bli rektor för Bonäs/Vestersundsby skola

JAKOBSTAD Av de två personer som sökt tjänsten som rektor för Bonäs/Vestersundsby skola förordas Johan Nygård av skoldirektör Jan Levander.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan