|

H&M föll tungt på positiv börs

NyhetsbildZoom
Börsen sjunker i inledningen. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Efter ett tapp i den inledande handeln avslutade Stockholmsbörsen veckan på plus. Vid stängning hade OMXS-index stigit 0,4 procent. För hela veckan blev det en uppgång på 2,3 procent.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Klädjätten H&M gick från att vara draglok i torsdags till att vara börsens strykpojke när kvartalsrapporten redovisades dagen efter. Bolaget hade en försäljningsökning i lokala valutor på fyra procent för första kvartalet, vilket var strax över förväntningarna. Aktien lyfte runt en procent vid börsöppningen men vände sedan snabbt nedåt och stannade på minus 4,9 procent. 

Pressade storbanken Swedbank föll efter nya uppgifter i SVT:s Uppdrag granskning som handlar om att Swedbank redan i höstas hade vetskap om misstänkt penningtvätt genom transaktioner mellan Swedbank och Danske Bank i Baltikum. Aktien återhämtade sig sedan och kursen gick upp 0,3 procent.

Till vinnarna hörde tobaksbolaget Swedish Match som steg 2,9 procent och bilsäkerhetskoncernen Autoliv som gick upp 2,5 procent.

Den krisande klädkedjan MQ störtdök, ner 28,6 procent efter sin rapport där det stod klart att bolaget är i behov av nytt kapital.

FTSE-index i London steg 0,6 procent, CAC-index i Paris lyfte 1,0 procent och DAX-index i Frankfurt ökade 0,8 procent.

Kommentarer
|

Huawei-affären pressade ned Wall Street

USA-börserna inledde veckan negativt i svallet efter Googles beslut att kapa leveranser av hård- och mjukvara till den kinesiska mobiloperatören Huawei.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan