|

H&M föll tungt på positiv börs

NyhetsbildZoom
Börsen sjunker i inledningen. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Efter ett tapp i den inledande handeln avslutade Stockholmsbörsen veckan på plus. Vid stängning hade OMXS-index stigit 0,4 procent. För hela veckan blev det en uppgång på 2,3 procent.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Klädjätten H&M gick från att vara draglok i torsdags till att vara börsens strykpojke när kvartalsrapporten redovisades dagen efter. Bolaget hade en försäljningsökning i lokala valutor på fyra procent för första kvartalet, vilket var strax över förväntningarna. Aktien lyfte runt en procent vid börsöppningen men vände sedan snabbt nedåt och stannade på minus 4,9 procent. 

Pressade storbanken Swedbank föll efter nya uppgifter i SVT:s Uppdrag granskning som handlar om att Swedbank redan i höstas hade vetskap om misstänkt penningtvätt genom transaktioner mellan Swedbank och Danske Bank i Baltikum. Aktien återhämtade sig sedan och kursen gick upp 0,3 procent.

Till vinnarna hörde tobaksbolaget Swedish Match som steg 2,9 procent och bilsäkerhetskoncernen Autoliv som gick upp 2,5 procent.

Den krisande klädkedjan MQ störtdök, ner 28,6 procent efter sin rapport där det stod klart att bolaget är i behov av nytt kapital.

FTSE-index i London steg 0,6 procent, CAC-index i Paris lyfte 1,0 procent och DAX-index i Frankfurt ökade 0,8 procent.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Åland ska försvara vårjakten i EU-domstolen – ännu inget beslut om årets gudingjakt

Ålands landskapsregering tänker inte ge upp gudingjakten utan en kamp. Nu ska ärendet behandlas i EU-domstolen.

Nyhetsbild
Lokalt

Johan Nygård föreslås bli rektor för Bonäs/Vestersundsby skola

JAKOBSTAD Av de två personer som sökt tjänsten som rektor för Bonäs/Vestersundsby skola förordas Johan Nygård av skoldirektör Jan Levander.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan