|

ManU fick tuffaste motståndet i lottningen – möter Barcelona i kvartsfinalen av Champions League

NyhetsbildZoom
Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United ställs mot Barcelona. Arkivbild. Foto: Thibault Camus/AP/TT
Victor Nilsson Lindelöf måste hålla Lionel Messi på mattan om drömmen om en Champions League-titel ska bli sann. Hans Manchester United lottades mot Barcelona.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Manchester United, ett av fyra engelska lag i Champions League-fotbollens kvartsfinaler, undvek att få ett Premier League-lag som motståndare. I stället blir det Barcelona som laget måste ta sig förbi för att fortfarande ha chansen att nå finalen i Madrid i juni.

För Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær blir det ett kärt återseende. Det var på Barcelonas hemmaplan Camp Nou som norrmannen gjorde sitt berömda avgörande mål på tilläggstid för United mot Bayern München i Champions League-finalen 1999.

 

Matcherna spelas 9 och 10 april respektive 16 och 17 april. Manchester United lottades som bortalag i den första matchen, men kommer förmodligen att få börja på hemmaplan eftersom högre rankade Manchester City också ska börja med bortamatch. Uefa vill undvika två stora Champions League-matcher i samma stad och vecka.

Det blir ett engelskt derby mellan Tottenham och Manchester City i en av de andra kvartsfinalerna. De båda lagen är de enda av de kvarvarande åtta klubbarna som aldrig har vunnit Champions League eller föregångaren Europacupen.

Det har såväl Ajax som Juventus gjort och de möts i en av kvartsfinalerna i år. Det fjärde dubbelmötet blir mellan Liverpool och Porto.

Uefa lottade även semifinalerna och därmed står det klart att Manchester United möter Liverpool eller Porto vid seger över Barcelona, medan den andra semifinalen spelas mellan vinnarna i matcherna Tottenham–Manchester City och Ajax–Juventus.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Flera österbottniska kommuner får pengar för idrottsprojekt

Staten delar ut totalt 866 300 euro i stöd till integrering av invandrare genom idrott. Flera österbottniska kommuner finns med bland dem som får pengar.

Nyhetsbild
Lokalt

Nitton befattningar kan bli ordinarie på daghem och skolor i Jakobstad

JAKOBSTAD Sammanlagt nitton olika befattningar på svenska och finska daghem och skolor i Jakobstad har av olika anledningar varit tidsbundna.

Nyhetsbild
Lokalt

Johan Nygård föreslås bli rektor för Bonäs/Vestersundsby skola

JAKOBSTAD Av de två personer som sökt tjänsten som rektor för Bonäs/Vestersundsby skola förordas Johan Nygård av skoldirektör Jan Levander.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan