|

Efter anmälan: Apple ger känga till Spotify

NyhetsbildZoom
Spotify har anmält Apple till EU:s konkurrensmyndighet. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT
Apple tillbakavisar Spotifys anklagelser om att man utnyttjar sin dominerande marknadsställning. I ett uttalande som publicerades på Apples webb på torsdagen skriver bolaget bland annat att Spotify vill ha alla fördelar som en gratis app har, utan att vara gratis.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Samtidigt kastar Apple en känga mot musikströmningstjänsten som de anser skor sig på artisternas musik mot små ersättningar till upphovspersonerna. Det framgår av ett uttalande som Apple publicerade på sin webb på torsdagen.

"Efter att under många år ha använt App store för att få verksamheten att växa dramatiskt vill Spotify behålla alla fördelar med App stores ekosystem – inklusive de betydande intäkterna från App stores kunder – utan att ge några bidrag till marknadsplatsen", skriver Apple.

Apple anser att man alltid försökt samarbeta med Spotify, och att den enda gång de bett om justeringar i någon uppdatering är när något har stridit mot de regler som gäller alla appar.

Tidigare i veckan anmälde Spotify Apple till EU:s konkurrensmyndighet.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Åland ska försvara vårjakten i EU-domstolen – ännu inget beslut om årets gudingjakt

Ålands landskapsregering tänker inte ge upp gudingjakten utan en kamp. Nu ska ärendet behandlas i EU-domstolen.

Nyhetsbild
Lokalt

Johan Nygård föreslås bli rektor för Bonäs/Vestersundsby skola

JAKOBSTAD Av de två personer som sökt tjänsten som rektor för Bonäs/Vestersundsby skola förordas Johan Nygård av skoldirektör Jan Levander.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan