|

Efter anmälan: Apple ger känga till Spotify

NyhetsbildZoom
Spotify har anmält Apple till EU:s konkurrensmyndighet. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT
Apple tillbakavisar Spotifys anklagelser om att man utnyttjar sin dominerande marknadsställning. I ett uttalande som publicerades på Apples webb på torsdagen skriver bolaget bland annat att Spotify vill ha alla fördelar som en gratis app har, utan att vara gratis.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Samtidigt kastar Apple en känga mot musikströmningstjänsten som de anser skor sig på artisternas musik mot små ersättningar till upphovspersonerna. Det framgår av ett uttalande som Apple publicerade på sin webb på torsdagen.

"Efter att under många år ha använt App store för att få verksamheten att växa dramatiskt vill Spotify behålla alla fördelar med App stores ekosystem – inklusive de betydande intäkterna från App stores kunder – utan att ge några bidrag till marknadsplatsen", skriver Apple.

Apple anser att man alltid försökt samarbeta med Spotify, och att den enda gång de bett om justeringar i någon uppdatering är när något har stridit mot de regler som gäller alla appar.

Tidigare i veckan anmälde Spotify Apple till EU:s konkurrensmyndighet.

Kommentarer

Rekordresultat för KWH – rekryterar 100 nya anställda

Nyhetsbild
KWH-koncernen, som gjorde ett rekordresultat i fjol, är inne i en kraftig tillväxtfas, säger Kjell Antus. Foto: Mikael Nybacka
Koncernen KWH redovisar ett rekordresultat för 2018. Bolaget är inne i en kraftig tillväxtfas. I fjol anslöt sig 269 personer till koncernen. I år kommer koncernens bolag att rekrytera ytterligare 100.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan