|

Trump lägger första vetot: "Min plikt"

NyhetsbildZoom
USA:s president Donald Trump lägger sitt första veto. Foto: Evan Vucci/AP/TT
USA:s president Donald Trump har som aviserat lagt sitt veto mot kongressens beslut att häva det nödläge han utfärdat. Han skrev under det formellt i Vita huset på fredagen och det är det första veto han lägger som president.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Kongressen har rätten att godta denna resolution och jag har plikten att lägga veto mot den, säger Trump inför ett samlat journalistuppbåd, enligt The New York Times.

Senaten godkände resolutionen på torsdagen, sedan flera republikanska senatorer tagit ställning mot Trumps nödläge. Presidenten beskriver resolutionen som "farlig" och "vårdslös".

Donald Trump utfärdade ett nödläge vid USA:s södra gräns, med hänvisning till migrationen och i uttalat syfte att omfördela pengar för att finansiera bygget av en gränsbarriär – det som kommit att kallas en mur.

Kommentarer
|

Märklig Google-översättning förbryllar

Nyhetsbild
Googles översättningsprogram har översatt ordet "bekymrad" till "glad" på kinesiska. Arkivbild. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT
Mitt under dagar av intensiva protester har flera användare på sociala medier i Hongkong reagerat på en motsägelsefull översättning i tjänsten Google translate. Felet väcker frågor om Fastlandskinas försök att slå ned på kritik mot dess politik.

Mest läst senaste veckan