|

Facebook: Raderat 1,5 miljoner terrorvideor

NyhetsbildZoom
Techbolagen är återigen i blåsväder efter att en terrorfilm kunnat spridas på sociala medier. Arkivbild. Foto: AP/TT
Techbolag kritiseras för att terrorpropaganda kunnat spridas i deras kanaler.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Storbritanniens inrikesminister Sajid Javid säger att företag "måste vara beredda på juridiska konsekvenser" efter terrorattacken i Christchurch som sändes live på Facebook.

Storbritannien förbereder för nya regler för onlinepubliceringar och sociala medier, inklusive bestämmelser för censur.

Efter terrorattacken i nyzeeländska Christchurch, som sändes live i 17 minuter på Facebook, så sällar sig Storbritanniens inrikesminister till techbolagens kritiker.

"Företag som inte städar upp sina plattformar måste vara beredda på juridiska konsekvenser", skriver Sajid Javid på The Daily Express opinionssida.

I ett inlägg på Twitter kritiserar ministern även Youtube, Google och Twitter för att inte göra tillräckligt för att stoppa extremistpropaganda som sprids på plattformarna.

"Nu får det vara nog", skriver Javid.

Facebook skriver, enligt nyhetsbyrån Reuters, att man under de första 24 timmarna efter terrorattentatet tog bort inte mindre än 1,5 miljoner videor av attacken, som postats av människor runt om i världen.

Kritiken kommer efter en lång tid av motvind för techbolagen. Förra årets Cambridge Analytica-skandal, som avslöjade att användares uppgifter använts för politiska syften tvingade Mark Zuckerberg att lova bättre skydd för användares uppgifter.

Kommentarer
|

Här ska det tillverkas el för nätjätten innan årets slut

Nyhetsbild
Just nu ligger bygget av Hedet vindkraftspark något före tidtabell, konstaterar Prokon Finlands chef Michael Sandberg. Konstruktionen intill honom ska snart gjutas in i betong och turbintornet fästas i pinnarnas översta del som kommer att sticka fram. Foto: Tom Forsman
En operation i stort format pågår i skogarna i Övermark i Närpes. Inom detta år ska 18 vindkraftverk producera ström åt Google.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan