|

Årshögsta för oljepriset

NyhetsbildZoom
Oljepriset stiger till följd av sanktioner mot Venezuela och Iran och fortsatta produktionsbegränsningar bland oljekartellen Opecs medlemmar. Foto: Christos Avraamides/AFP/Lehtikuva
Världsmarknadspriset på råolja lyfter till årshögsta. Fortsatta tak för utbudet från Opecländerna och minskad produktion i Iran och Venezuela till följd av USA-sanktioner bidrar till prisutvecklingen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett terminskontrakt för leverans av Brentolja nästa månad noterade under tisdagen drygt 68 dollar per fat, den högsta nivån sedan november 2018. I eftermiddagshandeln har priset dämpats något till 67:70 dollar per fat, en uppgång med 16 cent per fat jämfört med i måndags.

Opec beslöt i måndags att ställa in sitt möte om produktionskvoter i april, vilket innebär att befintliga produktionsbegränsningar som gällt sedan januari fortsätter att gälla till nästa Opecmöte i juni.

Kommentarer
|

Här ska det tillverkas el för nätjätten innan årets slut

Nyhetsbild
Just nu ligger bygget av Hedet vindkraftspark något före tidtabell, konstaterar Prokon Finlands chef Michael Sandberg. Konstruktionen intill honom ska snart gjutas in i betong och turbintornet fästas i pinnarnas översta del som kommer att sticka fram. Foto: Tom Forsman
En operation i stort format pågår i skogarna i Övermark i Närpes. Inom detta år ska 18 vindkraftverk producera ström åt Google.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan