|

Pop-up saluhall i Åströmska hörnet

NyhetsbildZoom
Saluhall för en dag på Rådhuset blev en succé 2017. Foto: Jonas Brunnström
Sista helgen i mars blir det "local weekend" i Jakobstad. Då kan man handla lokalproducerat i en pop-up saluhall mitt i stan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Citygruppen står som arrangör bakom evenmanget "local weekend" den 28-30 mars.  Saluhallskonceptet har testats tidigare både i Rådhuset och Jakobcenter men i år blir det en ny plats, i det så kallade Åströmshuset i hörnet av gågatan och Alholmsgatan. Saluhallen har fokus på det lokala och handgjorda med allt från råvaror och bakverk till kosmetika och hantverk.

Citygruppen hoppas att medlemsföretagen också passar på att visa upp sina unika varor i butiker, kaféer och restauranger. Det kan handla om allt från ätbara produkter till böcker skrivna av Jakobstadsförfattare. 
 
Lite senare i vår, den 4 maj, är det barnen dag. "Paw patrol" bjuder på tre shower under dagen då det också pågår en konceptmarknad med fokus på barnfamiljer i centrum.

|

Jaro övertygade i genrepet

Nyhetsbild
SJK hade svårt att spela sig ur Jaros press. Här med Luis Robles (till vänster), Darvin Chavez och Toni Takamäki. Foto: Glenn Hägg
Jaro förlorade fjolårets genrep mot SJK:s reservlag, men på långfredagen tog man revansch med 5–0 (1–0). Siffrorna kunde ha varit ännu större.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan