|

Myteri nära i Mays regering

NyhetsbildZoom
Storbritanniens premiärminister Theresa May uppges stå inför ett myteri inom sin regering med anledning av brexit. Bilden är tagen i fredags. Foto: Francisco Seco/AP/TT
Ett myteri är i vardande i Theresa Mays brittiska regering med anledning av brexit – och ministrar vill få henne petad så snart som möjligt, rapporterar brittiska medier.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är en regelrätt kupp som är på gång, rapporterar Reuters med hänvisning till söndagstidningen Mail on Sunday. Kuppmakarna uppges vilja installera den brexitförespråkande ministern Michael Gove som tillfällig premiärminister.

Tim Shipman, politikredaktör på The Sunday Times, rapporterar via Twitter att han talat med elva ministrar på lördagen som samtliga vill att Theresa May ska avgå. De kommer att ställa henne mot väggen på måndag.

Enligt Shipmans uppgifter ligger någon av ministrarna David Lidington, Jeremy Hunt och Michael Gove närmast till hands att ersätta på tillfällig basis.

– Slutet är nära. Hon kommer att vara borta inom tio dagar, säger en icke namngiven minister enligt Shipman.

May har klarat sig med nöd och näppe i flera förtroendeomröstningar de senaste månaderna. I december fick hon fortsatt förtroende inom sitt eget konservativa parti med rösterna 200 mot 117 och i januari klarade hon sig i underhusets omröstning 325 röster för och 306 mot.

Kommentarer
|

Danmarks rikaste man förlorade tre barn i attackerna i Sri Lanka

Nyhetsbild
Vakter står utanför kyrkan St Anthony i Sri Lanka. Foto: Jewel Samad
Anders Holch Povlsen förlorade tre av fyra barn när en självmordsbombare slog till i hotellets frukostbuffé.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan