Dallas hade inför lördagens matcher chansen att rycka i slutspelskampen och sätta sig själva i en mer bekväm position inför slutspurten. Men hemma mot Pittsburgh blev det förlust med 2–3.

Lagen följdes åt i målprotokollet, men när Pittsburgh för tredje gången tog ledningen i tredje perioden kunde Dallas inte komma tillbaka ännu en gång. I stället blir det att oroligt blicka neråt i tabellen.

– Det är definitivt en besvikelse, men jag känner att vi fortfarande har bra självförtroende i laget och i omklädningsrummet, säger Dallas svenska back John Klingberg.

Härnäst väntar Winnipeg för Dallas – ett Winnipeg som i och med nattens 5–0-seger mot Nashville blev helt klart för slutspel.

Trion som jagar Dallas är Colorado, Arizona och Minnesota.

Med sin fjärde raka seger tog sig Colorado upp på den sista wild card-platsen.

4–2 mot Chicago räckte för att gå förbi ett Minnesota som föll med hela 5–1 borta mot Carolina. Vassa finländska anfallsduon Teuvo Teräväinen och Sebastian Aho höll sig, som brukligt, framme för Caroline. Teräväinen noterades för 1+2 och är uppe på 70 poäng i grundserien för första gången. Han valdes också till matchens lirare.

– Alla var på hugget i kväll. Vi måste se till att vi är redo inför varje match och vet att vi kan slå vem som helst, säger Teräväinen.

Aho stod för en assist och är därmed uppe på 80 poäng – som sjätte finländare någonsin – och Carolina äger för tillfället den första wild card-platsen i östra konferensen.

Arizona, som går tungt för tillfället, har fyra raka förluster. Borta mot New Jersey blev det 2–1 efter straffar. Svenska backstjärnan Oliver Ekman-Larsson gav gästerna ledningen tidigt i den första perioden, men glädjen blev kortvarig då amerikanen Drew Stafford kvitterade för New Jersey i samma period och sedan fick se sitt lag vinna.

Källa: Nhl.com.