|

Thingnes Bö avslutade med stil

NyhetsbildZoom
Johannes Thingnes Bö var ohotad i säsongsavslutningen. Foto: Fredrik Hagen/NTB/TT
Johannes Thingnes Bö har varit överlägsen i skidskyttevärlden den här säsongen. Avslutningen på säsongen i Holmenkollen var inget undantag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Johannes Thingnes Bö hade redan på lördagen skrivit in sig i historieböckerna genom att bli första skidskytt att ta 15 individuella segrar under en och samma världscupsäsong.

Han fick korrigera en siffra i det där historiekapitlet på söndagen.

Med fyra fläckfria skytten, och ett par snabba skidor på det, så var det aldrig någon som kunde hota den norska suveränen i den säsongsavslutande masstarten i Holmenkollen.

Seger nummer 16 för säsongen togs till slut med 19,2 sekunders marginal till tvåan Arnd Peiffer från Tyskland.

Marginalen var så stor att Bö kunde hämta både en norsk flagga och en vikingahjälm från en funktionär innan han ens gick in över krönet till upploppet.

Ett upplopp som blev en enda stor hyllningsparad in mot mållinjen för storstjärnan, som vann världscupen med den största marginal som någon någonsin gjort, enligt SVT.

Kommentarer
|

Smålejonen körde över Schweiz i måstematch – möter USA i kvartsfinal

Nyhetsbild
Mikko Petman, Kasper Simontaival och Aarne Intonen firar smålejonens fjärde mål i slutet av den första perioden. Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Fem eller fyra spelare på isen? Det spelade ingen roll för Finland när smålejonen tvålade till Schweiz ordentligt i den sista gruppspelsmatchen. Nu är laget klart för kvartsfinal mot USA.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan