Titta in i nya Språkbadsskolan – virtuell video visar hur bygget ska bli

Så här ska den nya skolan se ut. Zoom
Foto: NAC arkkitehdit

Så här ska den nya skolan se ut.

Byggandet av den nya Språkbadsskolan har precis inletts. Men redan nu går det att ta sig en virtuell titt på hur slutresultatet ska se ut.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

 

Videon har skapats av NAC Arkitehdit Oy, det vill säga den arkitektbyrå som som ritat skolan. Den virtuella rundvandringen inleds på utsidan och tar tittaren med på en rundtur i skolan olika miljöer som kännetecknas av luftiga utrymmen och en naturnära färgskala.

– Fantastiska, fräscha och flexibla utrymmen där vi bättre kan beakta enskilda elevers behov i fråga om inlärning, så beskriver rektor Kristiina Hellstrand den skola som nu växer fram. Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Bybor efterlyser timeout i skolfrågan: "Tråkigt att byarna ska ställas mot varandra"

Nyhetsbild
Mats Björklund, Christian Näse, Susanna Hansten, Jakob Öst och Carl-Johan Källman har gett upp kampen om sin byskola. Men då det gäller den nya skolan önskar de att Sursikområdet återigen skulle aktualiseras som alternativ. Foto: Jonas Brunnström
Katternö- och Östensöbor vill se en vision av utvecklingen kring Sursikområdet. Och mötas på mitten gällande Bennäs-Östensö skola.

Mest läst senaste veckan