ISHOCKEY FM-ligan semifinal

• HPK–Tappara 4–3 (2–1, 1–1, 1–1)

Efter tio minuter hade Tavastehuslaget dragit upp en tvåmålsledning. Men det dröjde bara två och en halv minut innan Tappara reducerade i powerplay genom Teemu Suhonen. Sex minuter in i andra kom kvitteringen genom Otto Rauhala.

Men fem minuter före den andra periodpausen fick HPK ett delikat läge när Tappara drog på sig två utvisningar och blev tvungna att spela tre mot fem. Och visst kunde HPK pressa in ett ledningsmål genom Jere Innala.

Men Tammerforslaget kom tillbaka en gång till när Tomas Záborskýs skott rann in mellan benen på Emil Larmi i HPK-målet.
Det som kom att bli HPK:s segermål handlade om ord och inga visor. Niclas Lucenius hade bra med tid att kolla in målburen, ladda och smälla in pucken med besked. Då återstod tio minuter av matchen.

HPK, där bland annat är där bland annat Filip Riska håller till, spelar final mot Kärpät som vann sitt sjätte möte mot HIFK med 0–3. Centern, som spelade i Sport så sent som förra säsongen, har två FM-guld med JYP i bagaget från 2009 och 2012.

Finalen spelas som bäst av sju med första mötet på lördag klockan 17. Bronsmatchen mellan Tappara och HIFK spelar på fredag klockan 18.30.