|

Succén fortsätter för Tony Sund – klar för NHL-klubb

NyhetsbildZoom
Tony Sund var snubblande nära en plats i VM-laget. Foto: Arkiv/Teijo Pirttimäki
Det smått osannolika genombrottet bara fortsätter. Fyra år efter den senaste matchen med Muik har Tony Sund skrivit på ett sensationellt NHL-kontrakt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det blev inget VM, det verkar inte heller bli något TPS. I stället blir det NHL och San Jose Sharks för backen Tony Sund från Sandsund.

San Jose Sharks meddelar på sin webbsida att man har gjort klart med 23-åringen som har ett förflutet i IFK Lepplax, Muik och Vasa Sport. Kontraktet med Sharks är ettårigt. 

San Joses general manager Doug Wilson beskriver Tony som en skicklig skridskoåkare som är bra på att använda klubban både defensivt och offensivt. 

– Han har ett otroligt bra spelsinne vilket har gjort honom till en av de bästa backarna när det gäller att öppna spelet, säger Wilson.

Det är inte många spelare från regionen som fått chansen att spela i den nordamerikanska proffsligan. I och med sitt nya kontrakt följer Sund nu spelare som Fredrik Norrena och Leo Komraov i fotspåren. 

Vi uppdaterar!

Kommentarer
|

Kiviranta: NHL-gubbar ingen segergaranti

Nyhetsbild
Sakari Manninen, Marko Anttila och Kaapo Kakko ger ett stilprov på hur man firar en sen kvittering mot Sverige i en VM-kvartsfinal. Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari
Efter en storslagen kvartsfinalseger väntar semifinal mot Ryssland. Vi följde med torsdagens bragd ur Joel Kivirantas perspektiv.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan