|

Manusförfattaren Alvin Sargent är död

Den tvåfaldigt Oscarsbelönade manusförfattaren Alvin Sargent som ligger bakom filmer som "Paper Moon", "En familj som andra" och "Spider-man 2" har dött. Han blev 92 år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sargent avled i sitt hem i Seattle på den nordamerikanska västkusten. Dödsfallet bekräftas av hans vän, filmproducenten Pam Williams, enligt The Guardian.

Manusförfattaren föddes i Philadelphia 1927 och inledde sin karriär med att skriva tv-manus på 1950-talet, bland annat för serien "Alfred Hitchcock presenterar". Sitt genombrott fick han med filmen "Gambit" från 1966 med Michael Caine i huvudrollen.

Alvin Sargent hade en lång och framgångsrik karriär i Hollywood och belönades med två Oscars, en för "Julia" från 1977 och en för "En familj som andra" från 1980. Under 2000-talet skrev han även manus till Sam Raimis filmer "Spider-man 2" och "Spider-man 3" med Tobey Maguire i huvudrollen, samt “The Amazing Spider-Man” med Andrew Garfield.

|

Målningar går inte att avläsa som bilder på Instagram

Nyhetsbild
Nina Roos berättade om sitt skapande under boksläppet för "Galleri Gro 5 år". Foto: Jessica Poikkijoki
Medan Campus Allegro fortfarande var en byggarbetsplats stod bildkonstnären Nina Roos på en skylift och målade väggen utanför Schaumansalen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan