|

"Twin peaks"-skådisen Peggy Lipton död

NyhetsbildZoom
Peggy Lipton blev 72 år. Arkivbild. Foto: Jordan Strauss/AP/TT
Skådespelaren Peggy Lipton, känd som Norma i tv-serien "Twin peaks" har avlidit i sviterna av cancer, skriver Los Angeles Times.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Hon gjorde sin resa fridfullt och med sina döttrar och syskonbarn vid sin sida. Vi känner oss tacksamma för varje ögonblick vi fick tillbringa med henne", säger döttrarna Kidada och Rashida Jones i ett uttalande till tidningen.

Peggy Lipton föddes i New York och slog som tonåring igenom som fotomodell. Genombrottet som skådespelare fick hon i slutet av 1960-talet med en roll i hippa polisserien "The mod squad".

1974 gifte hon sig med musikern och producenten Quincy Jones, fick döttrarna Kidada and Rashida och lade skådespeleriet på hyllan. Efter sin skilsmässa 1989 återvände hon till rampljuset och blev året därpå kaféägaren Norma Jennings i "Twin peaks" för tv-tittare över hela världen.

På senare år har hon spelat biroller i diverse filmer och tv-serier och hon återvände till sin roll i "Twin peaks" när serien återuppstod 2017.

Peggy Lipton blev 72 år.

|

Österbottnisk konstnär som väckt debatt: "Jag är trött på att göra konst som är emot någonting"

Nyhetsbild
Oscar Hagen ställer ut i Energiverkets projektrum i sin uppväxtstad Jakobstad. Foto: Jessica Poikkijoki
Oscar Hagen är trött på att göra konst som är emot någonting. Han vill inspirera andra till skapande genom att öppna upp sin skapandeprocess.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan